x

Musikbranchen mister indtægter

Musikbranchen mister indtægter

I går i Børsen kunne man læse, at kendte musikere, tekstforfattere og pladeselskaber i fremtiden må vinke farvel til millioner af kroner i tabte indtægter fra rettighedsafgifter.

Konkurrencerådet besluttede i går at give lov til, at Danmarks Radio, TV2, de små kommercielle radio- og tv-stationer og de danske dagblade kan gå sammen i en ny sammenslutning, som vil forhandle størrelserne på rettighedsafgifterne til kunstnerne ned.

Ifølge konkurrenceloven må konkurrenter normalt ikke samarbejde, men landets øverste vagthund når det kommer til konkurrenceforhold – Konkurrencerådet – giver nu alligevel tilladelse til, at mediebranchen danner en modvægt til rettighedsorganisationerne Koda og Gramex.

Årligt betaler radio- og tv-stationer omkring 260 mio. kr. I dag bliver afgifterne beregnet efter en senders geografiske dækningsgrad, men mediebranchen vil ændre ordningen, så der betales i forhold til de faktiske seere og lyttere. For radio- og tv-stationerne vil dette føre til besparelser i millionklassen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA