x

Jonny Hefty og Jøden udgiver album

Jonny Hefty og Jøden udgiver album

Jonny Hefty og Jøden har efter at have optrådt sammen i omkring 10 år valgt for første gang at slå pjalterne sammen og indspille et helt album i fællesskab. Resultatet kommer til at hedde "Den Fede", men selvom der endnu ikke forlyder noget om en egentlig dato for udgivelsen af albummet, så er førstesinglen "Gamle Dreng" på gaden på mandag.

"Den Fede" indeholder ifølge rapperne selv "go' gammel dansk rap", og det er DJ Static, der har produceret pladen og sørget for et varieret lydbillede, hvor alt fra old school rap, over rock til moderne hiphop inddrages.

Jonny Hefty har en fortid i metal-musik og brød igennem som rapper med nummeret "Muggen Røv". Han har ligeledes været redaktør på hiphop-magasinet Actionspeax og undervist i rap på Den Skandinaviske Design Højskole.

Jøden blev kendt ved MC's Fight Night, hvor han var fast finalist indtil han trak sig tilbage, og i to år fungerede som konferencier. I 2007 udgav han albummet "Monkeyjuice", der blandt andet indeholdt nummeret "Hamrer Løs", en forbitret opsang til nationen, som Peter Sommer medvirkede på. Desuden har man kunne opleve Jøden i programmer som Kvægræs, Ups! Det er live og zHit-paraden på TV2 Zulu. 

De to rappere mødte hinanden for første gang i 2000, og sammen har de optrådt blandt andet som konferencierer til den aarhusianske festival Aarhus Took It og Nibe Festival.

Fans kan nyde godt af deres bekendtskab, når førstesinglen "Gamle Dreng" er gaden på mandag den 9. maj, og når "Den Fede" udkommer senere i år på Playground Music.

Se videon til "Gamle Dreng" her og følg med på facebook.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA