x

The Wall indtog Parken

The Wall indtog Parken

Så fandt opførelsen af et af musikhistoriens største og vigtigste værker endelig sted i Danmark. Pink Floyd-albummet "The Wall" udkom i 1979 og blev opført blot 31 gange i de to følgende år, og kun i USA, England og Tyskland. Efter endnu et par år forlod Roger Waters bandet, for siden hen blot at opføre sit store opus en enkelt gang mere – i 1990, året efter Berlin-murens fald, i selvsamme by. Indtil den aktuelle turné med hvilken Waters har turneret massivt det forgangne halve år, inden den i aftes så ramte Danmark, nærmere betegnet Parken i København.

Og hvad var det så, vi fik? GAFFAs anmelder Mikkel Elbech uddeler fire stjerner til det spektakulære show og skriver blandt andet følgende:

"Waters havde på forhånd lovet, at det ville være en opdateret udgave af værket, der ville være mere universel end den oprindelige, over 30 år gamle koncertudgave. Det løfte blev også holdt, men først må det konstateres, at hovedstrukturen, arrangementerne og de grundlæggende koncepter viste sig som værende stort set identiske med det, man har kunnet høre på det officielle livealbum fra '80-'81-koncerterne, "Is There Anybody Out There?"."

"Helt ned til "The Last Few Bricks" (det instrumentale medley lige før "Goodbye Cruel World"), den forlængede udgave af "Empty Spaces" ("What Shall We Do Now?", som man også kender fra filmudgaven), det ekstra vers i "The Show Must Go On" og sågar dedikationen af "Run Like Hell" til eventuelle paranoide personager blandt publikum. Med lukkede øjne var det således en velkendt opførelse af "The Wall". Hvilket naturligvis ingenlunde er skidt, men samtidig var der heller ingen positive overraskelser som sådan på denne front."

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA