x

Root Down – Reggae For Tolerance

Root Down – Reggae For Tolerance

Ungdomshuset har altid været et fristed i København. Et sted, hvor man kan forvente sig fri for sexisme, racisme og homofobi. Reggae og dancehall er indenfor det sidste år blevet angrebet for at være homofobisk, og denne problemstilling tager Ungdomshuset nu stilling til med parolen ”Reggae For Tolerance”.

Både reggae og dancehall stammer fra Jamaica, hvor homoseksualitet er forbudt ved lov og straffes med op til 10 års fængsel. Det er et land med en enorm stor uvidenhed omkring homoseksualitet og med et stort aids-problem, som bøsserne får skylden for. I stedet for at boykotte musikken fra Jamaica – som man oplever en stigende tendens til – peger Ungdomshuset på, at det ikke nytter noget at angribe musikken, som netop er en livsvigtig eksportvare på Jamaica. I stedet skal det synliggøres, at reggae og dancehall i langt de fleste tilfælde handler om tolerance og ikke homofobi.

Arrangementet ”Root Down” vil i følge en pressemeddelelse fra Ungdomshuset blive ”...Danmarks største reggae- og dancehall- arrangement...” med ikke mindre end 13 soundsystems og dj's inden for dancehall, roots-reggae og dub.

Arrangementet ”Roots Down” finder sted fredag den 14. januar fra kl. 21.00. Ungdomshuset ligger på Jagtvej 69 i København.

Hvis du vil vide mere om den politiske baggrund for "Root Down", kan du finde mere info på ungeren.dk.

Ungdomshuset


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA