Nyhed

Jomfru Ane Gade og Roskilde Festival er super-cool!

Undersøgelsen ”Cool Brand Leaders” peger på, hvor de unge synes det er attraktivt at opholde sig

Roskilde Festival, Jomfru Ane Gade og Vega er
de mest cool steder i Danmark ifølge en ny undersøgelse fra Research International. Svaret er det samme, uanset om man spørger en 15-årig eller en 30-årig dansker.

Research International er et firma, der hjælper deres kunder med at få en bedre forståelse af deres forbrugere og kunder, så de kan udvikle den nødvendige viden til at etablere og fastholde succesfulde brands.

I en pressemeddelelse siger administrerende direktør for Research International, Simon Svegaard: ”Undersøgelsens resultater udfordrer en udbredt opfattelse af, at Danmarks mest cool steder findes i hovedstaden. F.eks. omkring Istedgade, Halmtorvet på Vesterbro og Sankt Hans Torv på Nørrebro”.

Overraskende sætter undersøgelsen både Nordjylland og Vestsjælland på landkortet over attraktive steder i Danmark. København er dog stadig stærkt repræsenteret med Vega på Vesterbro.

Undersøgelsen har inddelt danske unge fra hele landet i tre alderskategorier: de 15-19-årige, de 20-24-årige og de 25-30-årige. Tendensen er klar i alle kategorier, da Jomfru Ane Gade, Vega og Roskilde Festival ligger på top 5 i alle tre alderskategorier.

I følge Simon Svegaard har de attraktive steder og varemærker tre egenskaber tilfælles: De er nyskabende, tidløse og autentiske. Kniber det f.eks. med at være nyskabende, bliver en natklub opfattet som uinteressant eller en døgnflue. Roskilde Festival fornyer sig konstant og den er tidløs. Derfor er den cool ifølge undersøgelsens informanter. Og det på trods af ulykken i 2000 og sidste års katastrofale vejr.

Undersøgelsen afslører også en sammenhæng mellem cool steder og cool personer. Det fremgår f.eks. at dem som finder Vega cool også placerer den Anders ”Anden” Matthesen højest på listen over cool personer.


Undersøgelsen peger derudover også på, at de mange dj's i Jomfru Ane Gade med fordel kan spille Robbie Williams. Mange af de samme mennesker finder nemlig både ”Gaden” og Robbie Williams rigig cool.

ANNONCE