x

Bibliotekerne udvider BibZoom.dk

Bibliotekerne udvider BibZoom.dk

Til sommer udvider bibliotekernes digitale musikudlån BibZoom.dk kataloget med mere end tre millioner numre fra de nuværende cirka 4 millioner til over 7,5 millioner. Således kan selv det mindste danske folkebibliotek tilbyde deres brugere et musikudlån som kan måle sig med de kommercielle udbydere.

Blandt sommerens kommende 7,5 millioner numre kan brugerne ubegrænset, gratis og ikke mindst lovligt foretage såkaldte downlån af musikken i en uge. Herefter kan lånet fornyes lige så mange gange brugerne ønsker. Alt man behøver, er et lånerkort til det lokale bibliotek.

Det er attraktive aftaler med rettighedshaverne, som giver biblioteksbrugere ret til kvit og frit at benytte deres biblioteks tilbud om let og lovligt digitallån af musik. Et udlån, der samtidigt sikrer rettighedshaverne betaling for deres værker.

BibZoom.dk er Danmarks største digitale biblioteksservice, og udover downlån af musik tilbyder tjenesten også streaming af musik, podcasts, Bollywoodfilm og e-bøger på en række fremmedsprog.

Bag BibZoom.dk står der en professionel og faglig formidling fra en redaktion, bestående af musikfaglige biblioteksmedarbejdere fra landets biblioteker, og kataloget drives af et konsortium bestående af Herning Bibliotekerne, Odense Centralbibliotek og Statsbiblioteket, som forhandler aftaler om adgang til musikken på plads.

BibZoom.dk har pt. omkring 140.000 besøg om måneden, og brugerne får adgang til kataloget via bibzoom.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA