x

Bon Iver kommer til Danmark

Bon Iver kommer til Danmark

Sidst Bon Iver gæstede Danmark var i september 2008, hvor det blev til koncerter i både Aarhus og København. Denne gang ser det ud til, at det kun bliver hovedstaden, der får besøg af Justin Vernons gruppe, og det sker til november.

Bon Iver udgav debutalbummet "For Emma, Forever Ago"  i 2008 og opnåede en nærmest kometagtig succes inden for singer/songwriter- og americana-genren. Også herhjemme er der blevet taget rigtig pænt imod gruppen, og albummet har på nuværende tidspunkt solgt over 10.000 eksemplarer i fordelt på downloads og fysisk salg.

Siden gennembruddet har Bon Iver udgivet ep'en "Blood Bank", medvirket på soundtracket til Twiligt-filmen "New Moon", og derudover har Vernon gæstet på to af numrene på Kanye Wests "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" samt udgivet plader med Gayngs og Volcano Choir.

Men nu er hovedprojektet Bon Iver endelig ved at være klar med det andet fuldlængde album, der rammer butikkerne den 21. juni, og helt simpelt bærer titlen "Bon Iver". Som vi skrev tidligere på dagen, kan man få en smagsprøve på albummet via den officielle Bon Iver-webside, hvor man kan downloade sangen "Calgary".

Som en ekstra bonus vil der til koncerten blive varmet op af Kathleen Edwards, der havde et mindre hit med sangen "Hockey Skates" fra debutalbummet "Failer", der i 2003 bragte hende en tur forbi den hedengangne Midtfyns Festival.

Bon Iver kan opleves lørdag 5. november i Falconer Salen, og forsalget starter lørdag den 21. maj kl. 10.00 via billetlugen.dk tlf. 70 263 267 samt i Fona.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA