x

Kumbia Queers til København

Kumbia Queers til København

I starten af juni får Loppen i København besøg af, hvad der af nogen kaldes "Sydamerikas vildeste cumbia-punkband", nærmere bestemt Kumbia Queers

Kvindebandet består af tidligere medlemmer af de to punkbands Las Ultrasonics (MEX) og She Devils (ARG), og queer refererer både til bandmedlemmernes seksuelle orientering og deres hæmningsløse blanding af to vidt forskellige musikgenrer.

Gruppen er blevet kendt for at kaste sig over den traditionelt meget mandsdominerede sydamerikanske folkemusik, cumbia, og udsætte den for headbanging, gakkede kostumer og originale cover-numre, og i løbet af få år har de udviklet genren "tropisk punk", der er blevet modtaget med respekt og et smil på læben fra publikum verden over. 

De seks kvinder kalder deres egen musik for "tropipunk med humoristiske queertekster" og deres musik rummer blandt andet temaer som kærlighedserklæringer til kvinden - gerne pakket ind i deres egen udgave af et Black Sabbath-nummer tilsat cumbia.

Kumbia Queers har spillet i klubber over hele Sydamerika, New York og efterhånden det meste af Europa. Desuden er bandet aktuelle med deres andet album "Gran Estafa Del Tropipunk", som er udgivet på Sony UK.

Når Kumbia Queers gæster København vil den danske pige-rock'n'roll kvartet, Cherry Overdrive, spille som support. Med fokus på den melodiøse rock'n'roll sang og med et højt energiniveau, giver kvartetten deres numre et punket/psykedelisk 60'er twist. 

Sidste år fik Kumbia Queers samtlige numser til at ryste på et stuvende fuldt Warehouse9 i Kødbyen, så der er noget at glæde sig til når kvindebandet spiller den 1. juni på Loppen på Christiania i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA