x

Ny forening for elektronisk musik

Ny forening for elektronisk musik

Baggrunden for initiativet skal bl.a. findes i en erkendelse af, at den elektroniske scene i Danmark er præget af en masse talent, men også af organisatorisk kaos. Sådan udtrykkes det i en pressemeddelelse fra de to initiativtagere Martin Rostbøll og Niels Træden. Martin Rostbøll arbejder til dagligt på P3-Live og han står bag udgivelserne Radio Recordings 1 og 2, som netop sætter fokus på elektronisk musik fra Danmark. Niels Træden står bl.a. bag Metropol-scenen på Roskilde Festival.

Den kollektive satsning, man kender fra f.eks. pop/rock miljøet, er ikke rigtigt tilstedeværende på den elektroniske musikscene, og bl.a. fordi promoveringen af elektronisk musik er anderledes, så må den elektroniske musik også have sit eget miljø, der gør scenen bedre til at nå målgrupperne af f.eks. udenlandske pladeselskaber, distributører og bookere.

Platform er således et initiativ, der skal forene og skabe netværk mellem forskellige interessenter i det elektroniske musikliv. Formålet er at støtte dansk elektronisk musik – nationalt såvel som internationalt.

Torsdag den 20. januar er der stiftende generalforsamling. Generalforsamlingen finder sted kl. 20.00 på Rust (Basement), Guldbergsgade 8 i København.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA