x

CALLmeKAT fanget i askesky

CALLmeKAT fanget i askesky

Før april 2010 ville en google-søgning på ordet "askesky" ikke have givet mange resultater. Men efter vulkanudbruddet på Island 14. april 2010 kom ordet, på grund af de mange efterfølgende aflysninger af flyafgange i store dele af verden, til at blive en del af folks ordforråd, og nu skal vi åbenbart til at snakke om det igen. I hvert fald er danske CALLmeKAT lige nu fanget på Island på grund af en askesky, og de aflyste afgange kan få indflydelse på den kommende Spot Festival.

CALLmeKAT skal i samarbejde med amerikanske Erika Spring (Au Revoir Simone) senere på ugen spille to koncerter under Spot-festivalen, samt en pre-spot-koncert i København på Loppen sammen med den engelske bassist Sara Lee (Gang Of Four, B 52's) og den amerikanske trommeslager Joe Magistro (Prophet Omega). Netop de to sidstnævnte musikere samt danske Katrine Ottosen, som står bag CALLmeKAT og koncert-projektet, er på nuværende tidspunkt altså strandet i Island – og krydser lige nu fingre for at nå til Danmark inden koncerterne skal løbe af stabelen.

Den nye askesky er kommet, fordi vulkanen Grimsvötn lørdag 21. maj gik i udbrud, og derfor er luftrummet over Island nu lukket. Ifølge TV2 News ser det dog ikke ud til, at askeskyen vil komme til at påvirke dansk eller europæisk luftrum, da askeskyen blæser mod grønlandske kyster. Alligevel følger Naviar, der kontrollerer den danske flytrafik, situationen nøje.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA