x

Roger Daltrey opfører Tommy på Tåsinge

Roger Daltrey opfører Tommy på Tåsinge

The Whos sanger Roger Daltrey har meldt sin ankomst til Danmark, nærmere betegnet til en udendørs koncert ved Valdemars Slot på Tåsinge ved Svendborg. Her vil han opføre The Whos klassiske rockopera "Tommy" samt en række af The Whos øvrige klassikere søndag den 31. juli. Koncerten bliver Roger Daltreys eneste koncert i Skandinavien i denne omgang.

Roger Daltrey havde premiere med det spektakulære show i Royal Albert Hall i London den 24. marts og har siden turneret med det i USA og England.

Roger Daltrey og koncertarrangøren JVB lover et spektakulært show, der både vil indeholde hele "Tommy" inklusive Who-klassikere som "Pinball Wizard," "The Acid Queen," "I'm Free,", "We're Not Gonna Take It" samt en række af The Whos øvrige klassiske hits, heriblandt – må man formode – "My Generation" og "Baba O'Riley".

Roger Daltrey beskriver koncerten og de ledsagende visuelle effekter som "Et 'Tommy'-show for et moderne publikum fra et anderledes perspektiv."

Dobbeltalbummet "Tommy" udkom i 1969, har til dato solgt 20 millioner eksemplarer, blev omsat til en film fra 1975 – med Daltrey selv i hovedrollen – og blev indlemmet i The Grammy Hall of Fame i 1998. Roger Daltrey er selv blevet optaget i The Rock and Roll Hall of Fame.

Roger Daltrey fremfører rockoperaen sammen med Frank Simes (guitar), Scott Deavours (trommer), Jon Button (bas), Loren Gold (keyboards) og også på guitar Simon Townshend, The Who-guitaristen Pete Townshends yngre bror.

Om albummet udtaler Roger Daltrey følgende:

"'Tommy', et album, som fortæller historien om en døv, stum og blind dreng, der bliver leder af en religiøs bevægelse, vil altid blive betragtet som et vendepunkt for bandet. På det album fandt jeg The Whos nye stemme, og bandet udviklede sig ved at lave musikken, tilpasse den, bruge al den viden, som vi havde fra jazz og blues og få det til at fungere som rock-musik".

Roger Daltreys gamle The Who-kollega Pete Townshend, det eneste overlevende medlem af det oprindelige The Who foruden Daltrey, har i nogle år døjet med alvorlig tinnitus, men det vides ikke, om det er årsagen til, at han ikke medvirker på denne turné. Han gav dog en koncert sammen med Roger Daltrey og resten af det nuværende The Who i London i januar 2011.

Roger Daltrey gæstede sidst Danmark med The Who på Roskilde Festival i 2007.

Billetsalget starter mandag den 6. juni på www.danbillet og www.billetnet – og der er kun plads til 3500 tilskuere på pladsen lige bag det idylliske slot.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA