x

Muse vil arbejde på nyt album uden Matt Bellamy

Muse vil arbejde på nyt album uden Matt Bellamy

Muse vil inden længe gå i gang med at skrive sange til deres sjette album, opfølgeren til 2009's succesfulde "The Resistance". Det vil imidlertid – i hvert fald i begyndelsen – ske uden deltagelse fra gruppens sanger, guitarist og pianist Matt Bellamy, der har taget barselsorlov. Han og partneren, skuespillerinden Kate Hudson ("Almost Famous" med flere), venter nemlig barn om en måneds tid.

Gruppen har tidligere udtalt, at det nye album muligvis bliver lidt blødere end forgængeren, og nu fortæller bassist Chris Wolstenholme (tv. på billedet), at han er blevet udpeget til at være ene-sangskriver i Bellamys fravær. Til The Sun siger han:

"Matt har sat barren ret højt, når det angår sangskrivning. Jeg er lidt nervøs, for jeg vil ikke skrive en sang og lade den være skyld i bandets død."

Muse – med Matt Bellamy – kan opleves på en række festivaler i USA og England i juli og august, og umiddelbart herefter vil de gå i gang med at skrive og indspille deres sjette album, som ventes ude engang i 2012.

Engelske Muse debuterede i 1999 med albummet "Showbiz" og har op gennem 00'erne langsomt, men sikkert udvidet deres fanbase i ind- og udland. Således gav de i 2000 koncert på en af Roskilde Festivals mindste scener (den nu hedengangne Hvid Scene), mens de syv og igen ni år senere kunne opleves på samme festival på Orange Scene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA