x

Jeppe Laursen fortæller om samarbejdet med Lady Gaga

Jeppe Laursen fortæller om samarbejdet med Lady Gaga

Jeppe Laursen startede karrieren i gruppen Frantic, der senere skiftede navn til Ludo, Ludo X og Ludox. De vandt under det første navn DM i Rock i 1994, og året efter udsendte de deres eneste album. Gruppen gik i opløsning nogle år senere, men Jeppe fortsatte musikkarrieren i Junior Senior sammen med et andet Ludo X-medlem, Jesper Mortensen. Inden duoens opløsning i 2008 nåede de at udsende "D-D-Don't Don't Stop The Beat" (2002) og "Hey Hey My My Yo Yo" (2005) og hittede stort med singlen "Move Your Feet".

Siden da har Jeppe droppet tilnavnet Senior og bruger nu sit fornavn som kunstnernavn. Som solist har han udsendt singlerne "Johnny Come Home" (originalt et hit for Fine Young Cannibals), "Big Boy" og "Lucky Boy", som han deltog med i Melodi Grand Prix i 2009. Derudover har han remixet for Le Tigre-sideprojektet MEN, sunget med Classixx og lavet tracks for Lady Gaga. Næste skridt er udgivelsen af et soloalbum, men inden da kommer der formodentlig et mixtape med materiale, som han har arbejdet på det seneste år.

GAFFA mødte tidligere på året Jeppe Laursen på en lille mexicansk restaurant i den hippe L.A.-bydel Silverlake. Danskeren har sammen med Lady Gaga skrevet "Born This Way", der er et af to numre, han har med på hendes nye album. Samarbejdet kom i stand via Gagas tidligere creative director Matt Williams, som Jeppe havde mødt til en kunstudstilling. Jeppe fik efterfølgende lov til at remixe Gaga-sangen "Dance In The Dark", og i februar 2010 brugte hun remixet til Brit Awards i en hyldest til designeren Alexander McQueen, der var død fem dage inden.

I samme periode var hun i gang med at forberede anden halvdel af The Monster Ball Tour, hvor hun havde brug for et 90'er-inspireret technoopera-track. Jeppe indspillede noget hjemmelavet opera i sin kælder, og resultatet blev brugt på turnéen som underlægning i nogle af showets pauser. Da hun så skulle i gang med den nye plade, ringede hun for at høre, om han havde noget musik liggende. Jeppe sendte fire tracks, hvor hun endte med at bruge to, "Born This Way" og "Bad Kids".

- Inden jeg sendte hende musik, fandt jeg på Born This Way-idéen, fordi hun er den første der meget direkte har sagt, at det er okay at være homoseksuel eller transseksuel. Så jeg sagde til hende, at hun jo ikke selv kunne sige, at hun er gay, men hun kan sige, at hun er Born This Way. På den måde bliver det også mere universelt. En måned senere ringede hun og sagde, at hun havde skrevet teksten til "Born This Way", og så skrev vi den færdigt på en eftermiddag i studiet.

Hvordan var det at være i studiet med Lady Gaga?
- Jeg lærte meget af det, og det var meget fascinerende at være i studiet med hende under sangskrivningsprocessen, hvor hun sad og skrev teksten. Hun sad og sang og fandt på rim undervejs, og når hun fandt det rigtige rim, gik hun videre til næste linje. Det var ret vildt, og jeg ville ønske, jeg kunne skrive tekster så hurtigt.

 

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA