Nyhed

Gonzo-journalist udgiver roman om musikbranchen

René Fredensborg debuterer som romanforfatter med "Hønsehunde"

Journalisten René Fredensborg har igennem adskillige år vakt en del opmærksomhed i den danske medieverden med sin konfrontatoriske journalistik, hvor han blandt andet har opført et hus på Christiania til visse christianitters store utilfredshed, har kastet med brosten i forbindelse med en artikel om Ungdomshuset og senest beskrevet den angiveligt indspiste og, i hvert fald for en nu tidligere filmkonsulents vedkommende, coke-sniffende danske filmbranche i filmmagasinet Ekko.

Nu debuterer Fredensborg som romanforfatter med en roman, han samtidig selv fortæller for 95 procents vedkommende er sandhed. Romanen har titlen "Hønsehunde" og har en (virkelig) Bon Jovi-koncert på Gl. Estrup ved Randers i juni 2008 som omdrejningspunkt.

I romanen jagter musikjournalisten Randy Frydenlund et interview med Bon Jovi i selskab med kollegaen Erik Paaske, det fynske punkrockband Asshair (som har en påfaldende lighed med Rock Hard Power Spray), hønsehunden Gunnar og Bloodhound Gang-bassisten Evil. De involverede parter er godt påvirkede af diverse stoffer, og det gør vejen til interviewet til noget af et forhindringsløb.


Om interviewet kommer i hus, skal naturligvis ikke afsløres her, men vi kan godt røbe, at der undervejs bliver uddelt adskillige satiriske stikpiller til både musik- og (musik)journalistbranchen, ikke mindst kredsen omkring musikprisen Steppeulven og til den forjættede og forkætrede medieby på Roskilde Festival. Men heller ikke bogens hovedperson, der umiddelbart har mange træk til fælles med bogens forfatter, fremstår i noget udpræget rosenrødt skær.

René Fredensborg fortæller følgende om, hvorfor han var valgt at skrive historien som roman:

"At skrive sandheden i fiktiv form er interessant, fordi det altid rykker grænsen for, hvad man kan tillade sig. I journalistisk tradition skal man dokumentere sandheden, i litterær tradition kan man ofte bare skrive den uden yderligere konsekvenser. Sådan nøgleromans-agtigt."


Han fortsætter:

"Det var nødvendigt at gøre 'Hønsehunde' til en roman, fordi ellers ville en sådan bog aldrig blive trykt. Fordi ikke engang det band, der skulle have været bogens hovedportræt, brød sig om at lade den subjektive sandhed få frit løb."

"Hønsehunde" udkommer tirsdag den 7. juni.


Læs mere om bogen her.

ANNONCE