x

Machine Head klar med album

Machine Head klar med album

I september frigiver Machine Head deres nye album, som stadig ikke har fået en titel. Albummet bliver efterfølger til det seneste album "The Blackening" fra 2007, og inden længe vil første udslip fra albummet ligge klar.

Første single fra bandets nye album hedder "Locust", som sættes til salg på iTunes den 14. juni, og i en pressemeddelelse fortæller forsanger og guitarist Robb Flynn om den nye single:

"'Locust' er en metafor for græshopper i en sværm. De kan ikke styre hvilken retning de bevæger sig i. De følger med vinden, de lander og forårsager massive ødelæggelser, for igen at flyve væk og forlade dig i deres efterladenskaber. Sangen er en metafor for en type person, der til tider kommer ind i dit liv og har en lignende effekt. Musikalsk er sangen essensen af, hvad Machine Head har gjort i næsten to årtier. Det føles som kulminationen på, hvad vi har gjort i de sidste 17 år: smadrende guitarer, mørke melodier - men taget til et nyt niveau. Det er en naturlig progression fra "The Blackening", men anderledes end noget på det album. Når vi førhen debuterede med et nyt nymmer, det var som regel den hurtigste og mest trashede melodi. Denne gang, har vi ønsket at gå for noget straight-up-heavy".

Machine Head debuterede i 1994 med "Burn My Eyes" og havde stor succes i 00'erne. De var blandt andet nomineret til en Grammy for 'Best Metal Performance' med singlen "Aesthetics of Hate" fra deres album "The Blackening", hvorefter de blev opfordret til at turnere med Metallica i USA og Europa. Bandet har desuden spillet her i landet ved flere lejligheder senest i Store Vega i februar 2010.

Machine Head udsender deres syvende album 27. september.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA