x

Heather Nova på Vega

Heather Nova på Vega

Sidst den Bermuda-fødte sangerinde Heather Nova gæstede Danmark var i 2009, hvor hun gav koncert i DR Koncerthuset. Tilbage i 2005 optrådte hun på Lille Vega i København, og nu vender hun tilbage til samme hus dog for denne gang at optræde med fuldt band på Store Vega.

Da Heather Nova gæstede DR Koncerthuset, tildelte GAFFAs anmelder Stine Rendrup Johansen koncerten fem ud af seks stjerner, og sagde følgende:

"Heather Nova kom ved denne koncert nærmest til at stå som indbegrebet af hele singer-songwriter-genren. Hun, næsten alene og i front, med sin guitar, med sine egne sange og kompositioner viste det, som hele traditionen bygger på og stammer fra, og man kunne ved denne lejlighed tydeligt se, at Heather Nova på mest fantastiske vis mestrer det, som alle musikere i dag forsøger på, nemlig at være overbevisende i påstanden om, at alle sange kommer fra hjertet, og at musikken er blevet til som udtryk for en følelse, der bare må ud".

Sangerinden har netop lagt et nyt album til sin samling som bærer titlen "300 Days At Sea". Albummet er er indspillet i Novas hjem på en lille klippeø i nærheden af Bermuda, hvor hun er født og opvokset. Inspirationen til albummet fandt Nova, da hun besøgte det sted, hvor hendes "barndomshjem", yachten Moon, lå sunket på havbunden. En blanding af sorg og nostalgi har derfor spillet en stor rolle for tilblivelsen af de nye sange.

De nye sange skulle stilmæssigt minde om sangskriverens gennembrudsplader "Oyster" og "Siren", og derfor har hun også har valgt at turnére med besætningen fra perioden, hvor de to albums udkom.

Billetter til koncerten som afvikles på Store Vega i København den 6. november kan købes på BILLETnet.dk fra den 10. juni kl 10.00


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA