x

Søde udlandsdrømme på Eurosonic-festivalen

Søde udlandsdrømme på Eurosonic-festivalen

Billede: Dansk Rock Samråd

Da Lise Westzynthius (billedet) torsdag aften spiller koncert foran en fyldt 1. etage på Eurosonic-byen Groningens Grand Theatre, er der udlandseventyr i luften. Singer/songwriteren ligger netop nu i forhandlinger om en europæisk lancering af hendes musik, og aftenens koncert er en perfekt lejlighed til at vise talenterne frem på scenen og holde møder i kulissen.

Allermest drømmer Westzynthius om en fransk karriere – dernede er de åbne for kunstnere, der ikke nødvendigvis taler med store bogstaver, mener hun. Og skal man dømme efter hende og eks-Rhonda Harris-bandkammerat samt manager Piet Breinholms rolige miner midt i al hemmelighedskræmmeriet, kunne der fint tænkes at ligge et europæisk eventyr omkring hjørnet for sanglærken.

I den anden ende af Groningens dejligt kompakte bymidte spiller Diefenbach koncert på Huize Maas – til daglig en restaurant. Det københavnske post-rock-orkester har allerede en international pladekontrakt med respekterede Wall Of Sound i hus, men dermed er det internationale gennembrud selvfølgelig ikke givet.

Snart udgiver Diefenbach deres første nyindspillede materiale på Wall Of Sound, og med aftenens koncert tager gruppen de første spæde skridt på vejen til en storstilet lancering – flere englandsturnéer og en række koncerter i det øvrige Europa ligger på tegnebrættet for øjeblikket.

Post-rockerne finder lejlighed til at teste flere nye sange, og trods tvivlsom lyd og et snakkesaligt publikum er helhedsindtrykket spændende. Langt mere vokal, en del mere pop, men stadig med post-rock-passager og sans for det rå guitarridt. Det skal blive spændende at høre mere – både til Diefenbachs nye materiale og Westzynthius’ udlandseventyr.


Eurosonics hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA