x

GAFFA var til Sweden Rock Festival

GAFFA var til Sweden Rock Festival

Den svenske hardrockfestival Sweden Rock Festival fejrede sit 20 års jubilæum i 2011 med endnu en festival i den sydsvenske by Sölvesborg, i år i dagene 8.-11. juni.

Vanen tro var GAFFAs skribent Christian Weigel og fotograf Henrik Hildebrandt til festivalen for at anmelde og tage billeder. Det er blevet til anmeldelser og billeder fra en lille snes koncerter, og blandt højdepunkterne var koncerten med de britiske metalveteraner Judas Priest, der er på afskedsturné og i weekenden kan opleves på Copenhell i København.

Christian Weigel tildeler Judas Priest fem stjerner og skriver blandt andet:

"Judas Priest lagde hårdt ud med "Rapid Fire" og "Metal Gods" fra "British Steel". De havde hentet "Green Manalishi" ind i sætlisten, hvilket er en klassiker, som ellers har været ude, og vi fik naturligvis heftige versioner af "Breaking the Law", "Electric Eye" og "Victim of Changes". Jeg frydede mig over, at også "Heading out to the Highway" havde fundet vejen tilbage til sætlisten. Den originale guitarist K.K. Downing trak sig lige inden turen og var erstattet med unge Richie Faulkner, der gjorde en fin figur i KK's fravær. Vi fik selvfølgelig også Mr. Metal Rob Halford ind på sin motorcykel og derfor også "Hell Bent for Leather".

"Alt i alt leverede Judas Priest en flot afslutning på en imponerende karriere med konstant modstand fra frelste kritikere og alverdens foreninger mod det ene og det andet. Måske de ikke ligefrem har "Broken the Law", men de har i løbet karrieren brudt trends og givet os en imponerende perlerække af klassisk heavy metal-sange."

Læs hele reportagen fra Sweden Rock og se masser af fotos i GAFFAs artikelsektion

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA