x

Q-Tip gæster Vega

Q-Tip gæster Vega

Der er godt nyt for hiphop-connaisseurs, når frontrapperen og den primære producer fra gruppen, Q-Tip, gæster Store Vega den 15. august. Selvom A Tribe Called Quest var et musikalsk kollektiv, var der aldrig tvivl om, at Q-Tip var en af gruppens absolutte hovedpersoner.

Q-Tip har arbejdet sammen med så forskellige kunstnere som Deee-Lite, Mariah Carey, Whitney Houston og Janet Jackson, Mark Ronson, The Chemical Brothers, som han vandt en Grammy sammen med i 2006 med sangen "Galvanize" og rapperne Beastie Boys, Mobb Deep og Nas.

I øjeblikket arbejder han med sange til Beyoncé, Drake & Mary J Bliges nye plader. Samt sin egen nye plade, der kommer til at hedde "The Last Zulu", som indspilles på hele tre sprog (engelsk, spansk og fransk). Q-Tip har produceret numre på Kanye Wests & Jay-Z nye plade "Watch the Throne" som udkommer den 4. juli.

Q-Tips album "The Renaissance" fra 2008 fik fem stjerner med på vejen af GAFFAs Christian Grubert, der blandt andet skrev:

"Q-Tip har altid været en producer, der aldrig rigtigt fik den shine, han fortjente, nok hovedsagelig fordi han samtidig var/er så god en rapper. Men denne tour de force viser det, én gang for alle. Selvom Dillas' Move, med det inspirerede Jackson 5-sample, nok er den bedste produktion, så viser resten af albummet lidt om, hvor A Tribe Called Quest ville være i dag, og så kan vi jo dagdrømme lidt om det…"

Billetsalget er i gang via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA