x

Musikere hylder afdøde Clarence Clemons

Musikere hylder afdøde Clarence Clemons

I går den 19. juni kunne vi her på GAFFA desværre meddele, at Bruce Springsteens saxofonist gennem fire årtier, Clarence Clemons, er død, efter at han søndag den 12. juni blev ramt af et slagtilfælde, og selvom der efterfølgende var meldinger om at han skulle være i stabil tilstand, var den sørgelige nyhed at han lørdag den 18. juni døde af komplikationer som følge af slagtilfædet.

Nu er et væld af musikere ved at hylde den afdøde. U2 hyldede i går Clemons under deres koncert på Anaheims Angel Stadium, hvor Bono fortalte om musikeren, før bandet spillede "Moment Of Surrender", som en del af deres ekstranummer. I følge NME magazine sagde Bono til publikum:

"I skal tænke på Bruce Springsteen og The E Street Band. I skal tænke på Clarence Clemons. Den mand har båret musik, og musik har båret ham frem til og med i dag".

I følge NME har Coldplay kaldt Clemons for deres foretrukne saxofonist, i en kort erklæring på deres hjemmeside. Og flere musikere har brugt det sociale medie Twitter som kilde til at vise deres hyldest til den afdøde. Blandt andre Bryan Adams, som beskrev Clemons som "en af de største rock-sax-spillere". Public Enemys Chuck D skrev "RIP Big Clarence", og Slash skrev, at "Clemons var en af de bedste musikere/mennesker i musikbranchen".  

Om tabet af sin kære ven og bandkollega skriver Bruce Springsteen på brucespringsteen.net:

"Clarence har levet et vidunderligt liv. Han bar i ham en kærlighed til mennesker, der fik dem til at elske ham. Han skabte en vidunderlig og udvidet familie. Han elskede saxofonen, elskede vores fans og gav alt hvad han havde i sig hver eneste nat, han trådte på scenen. Hans tab er uvurderligt, og vi er beærede og taknemmelige for at have kendt ham og for at have haft lejlighed til at stå ved siden af ​​ham i næsten 40 år. Han var min gode ven, min partner, og med Clarence ved min side var mit band og jeg i stand til at fortælle en historie langt dybere end dem, der blot er indeholdt i vores musik. Hans liv, hans minde og hans kærlighed vil leve videre i den historie og i vores band."

Clarence Clemons blev 69 år gammel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA