x

Benjamin Koppel modtager fransk ridderorden

Benjamin Koppel modtager fransk ridderorden

Som tak for sin indsats for fransk og international kultur er Benjamin Koppel blevet tildelt den franske orden Ordre des Arts et des Lettres. Det var Frankrigs kulturminister Frédéric Mitterand der tildelte titlen til den danske musiker, som nu kan kalde sig Chevalier de L'Ordre des Arts et des Lettres, som på dansk svarer til ridder af ordenen for kunst og litteratur. Ordenen tildeles kunstnere, som har ydet en særlig indsats for udvikling af kunst og litteratur i Frankrig og resten af verden.  

Af de 265 udlændinge som har modtaget ordenen kan man udover Benjamin Koppel blandt andre også nævne tyske kunstner Anselm Kiefer. Og siden ordenens dannelse i 1957 er internationale kunstnere som T.S. Eliot, Bob Dylan, Nadine Gordimer, Patti Smith, George Clooney, Kylie Minogue, Jude Law, Jeanne Moreau, Michael Caine, Roger Moore, Ray Bradbury, Nan Goldin og Clint Eastwood også blevet udnævnt.

Koppel har igennem årene modtaget en lang række priser og hædersbevisninger som blandt andet Palæ Bars Jazzpris- året efter Kenny Drew og året før Duke Jordan, Jacob Gade-prisen, Holstebro Musikpris og flere.

Derudover har den danske musiker netop lagt sidste hånd på programmet for Valby Summer Jazz 2011, som bliver afviklet i dagene fra 1.-10. juli som en del af dette års Copenhagen Jazz Festival. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA