Nyhed

Biffy Clyro udgiver live-album og dvd

Den skotske trio udgiver senere denne måned deres første live-album og dvd med optagelser fra Wembley Arena

Biffy Clyro har eksisteret siden midten af 90'erne, og de debuterede i 2002, men bandet opnåede først kommerciel succes med albummet "Puzzle" fra 2007. Siden er kommet endnu et album, der har solgt pænt specielt i hjemlandet, og nu følges der op på succesen med udgivelsen af nogle liveoptagelser.

Det er optagelser fra sidste års show den 4. december på Wembley Arena i London, der er essensen af indholdet der vil være på "Revolutions // Live At Wembley", som er bandets første live-album og dvd.

Live-albummet fejrer bandets karierre frem til i dag og indeholder sange helt tilbage fra debut-ep'en frem til materiale fra deres seneste album "Only Revolutions" samt  sange som "Saturday Superhouse", "Folding Stars" og "Glitter and Trauma".


"Revolutions // Live At Wembley" vil blive udgivet i to udgaver. Den ene er et 2cd/dvd-sæt som indeholder hele sætlisten fra Wembley Arena og yderligere seks sange samt optagelser fra T in the Park. Den anden er en collector's edition metal box udgave som vil indeholde samme 2cd/dvd sæt som før, et tour-program i en A5-størrelse, en trykt sætliste, en plakat, klistermærker og bandets show-konfetti. Som en bonus vil fans der køber metal-udgaven direkte via bandets hjemmeside også få en del af et smadret instrument eller en scene fra turnéen med i købet.  

På iTunes kan man finde en udgave, der vil indeholde hele showet fra Wembley, dele af showet fra T in the Park og et digitalt hæfte.

Dvd'en indeholder optagelser fra samme show samt dokumentarspor fra bandet selv og en dokumentarfilm baseret på sidste års T in the Park show "Only Reflections".


Udgivelsen af "Revolutions // Live At Wembley" sendte bandet ind på den engelske rocks premier league, og albummet har allerede solgt 600.000 eksemplarer alene i UK.

Biffy Clyro er i år blevet tildelt titlen Best Live Band hos NME Awards, Best Video for videoen "The Captain" hos både NME og Kerrang! Awards og var også nominerede til to Q Awards, og har sidst men ikke mindst også gjort sig fortjent til Brit og Mercury-Prize nomineringer.

Bandet har en travl sommer foran sig med festivaler og koncerter i forbindelse med andre bands. Så sent som i går den 21. juni optrådte Biffy Clyro til Foo Fighters-koncerten på Refshaleøen i København.


"Revolutions // Live At Wembley" frigives den 27. juni og lanceres samtidig som film i biografer i Storbritanien. Den 29. og 30. juni (på henholdsvis Edinburgh Picture House og Londons Odeon West End) fremvises to særlige forestillinger, hvortil bandet vil servere en akustisk session.

ANNONCE