x

Biffy Clyro udgiver live-album og dvd

Biffy Clyro udgiver live-album og dvd

Biffy Clyro har eksisteret siden midten af 90'erne, og de debuterede i 2002, men bandet opnåede først kommerciel succes med albummet "Puzzle" fra 2007. Siden er kommet endnu et album, der har solgt pænt specielt i hjemlandet, og nu følges der op på succesen med udgivelsen af nogle liveoptagelser.

Det er optagelser fra sidste års show den 4. december på Wembley Arena i London, der er essensen af indholdet der vil være på "Revolutions // Live At Wembley", som er bandets første live-album og dvd.

Live-albummet fejrer bandets karierre frem til i dag og indeholder sange helt tilbage fra debut-ep'en frem til materiale fra deres seneste album "Only Revolutions" samt  sange som "Saturday Superhouse", "Folding Stars" og "Glitter and Trauma".

"Revolutions // Live At Wembley" vil blive udgivet i to udgaver. Den ene er et 2cd/dvd-sæt som indeholder hele sætlisten fra Wembley Arena og yderligere seks sange samt optagelser fra T in the Park. Den anden er en collector's edition metal box udgave som vil indeholde samme 2cd/dvd sæt som før, et tour-program i en A5-størrelse, en trykt sætliste, en plakat, klistermærker og bandets show-konfetti. Som en bonus vil fans der køber metal-udgaven direkte via bandets hjemmeside også få en del af et smadret instrument eller en scene fra turnéen med i købet.  

På iTunes kan man finde en udgave, der vil indeholde hele showet fra Wembley, dele af showet fra T in the Park og et digitalt hæfte.

Dvd'en indeholder optagelser fra samme show samt dokumentarspor fra bandet selv og en dokumentarfilm baseret på sidste års T in the Park show "Only Reflections".

Udgivelsen af "Revolutions // Live At Wembley" sendte bandet ind på den engelske rocks premier league, og albummet har allerede solgt 600.000 eksemplarer alene i UK.

Biffy Clyro er i år blevet tildelt titlen Best Live Band hos NME Awards, Best Video for videoen "The Captain" hos både NME og Kerrang! Awards og var også nominerede til to Q Awards, og har sidst men ikke mindst også gjort sig fortjent til Brit og Mercury-Prize nomineringer.

Bandet har en travl sommer foran sig med festivaler og koncerter i forbindelse med andre bands. Så sent som i går den 21. juni optrådte Biffy Clyro til Foo Fighters-koncerten på Refshaleøen i København.

"Revolutions // Live At Wembley" frigives den 27. juni og lanceres samtidig som film i biografer i Storbritanien. Den 29. og 30. juni (på henholdsvis Edinburgh Picture House og Londons Odeon West End) fremvises to særlige forestillinger, hvortil bandet vil servere en akustisk session.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA