x

Grøn Koncert-nedtælling: Tim Christensen

Grøn Koncert-nedtælling: Tim Christensen

I år kan man for fjerde gang opleve Tim Christensen og hans velspillende band ved de grønne koncerter rundt omkring i landet, og sangsmeden ser frem til endnu engang at tage med musikkaravanen rundt.

– Jeg har haft fornøjelsen af at spille på Grøn Koncert tre gange nu. Jeg forventer den samme gode behandling og varme stemning, som der er bag scenen, men i den grad også fra publikum foran scenen. Mit band og jeg selv glæder os meget. Alene opmærksomheden fra folk er nok til at blive rørt, og hvis de skulle finde på at synge med på noget, er det bare en bonus.

Hvad har været din bedste Grøn Koncert-oplevelse?

– Der er mange. I 2009 regnede det voldsomt, da vi spillede i Århus. Det kunne have været en forfærdelig oplevelse for alle. Men det modsatte skete. Netop på grund af regnen var det ligesom om, at både publikum og band gav endnu mere slip, og det kom der en rigtig god og mindeværdig koncert ud af for os.

Hvilke plader skal du have med i turbussen?

– Det er ikke besluttet endnu, men traditionen tro har vi mobil pladespiller med og en stak vinyler. Det vejer markant mere end en iPod, men er til gengæld også langt mere hyggeligt.

Sidste sommer spillede du landet tyndt med de gamle Dizzy-drenge. Kommer du til at savne dem, når du skal spille på Grøn til sommer?

– Nej, det gør jeg ikke. Dizzy-turen i 2010 var en helt utrolig og unik oplevelse, men også "bare" et besøg tilbage til fortiden. Jeg elsker nostalgi lige så meget som de fleste, men jeg fik behovet stillet sidste år og trænger til at komme tilbage til nutiden nu. Jeg er rigtig glad for, hvor jeg er i dag, og holder meget af de musikere, der spiller i mit orkester anno 2011.

Hvem glæder du dig mest til at holde efterfest sammen med?

– Kashmir er jo nærmest en slags broder-orkester, da vi er fra samme generation og er vokset op sammen rent karrieremæssigt. Dem glæder jeg mig til at få hængt ud med. Men jeg glæder mig også til at møde nogle af de bands, jeg ikke kender så godt, og få dem lært lidt bedre at kende.

Kan du løfte sløret en smule for, hvad man vil kunne opleve til sommerens koncerter?

– Vi har ikke besluttet noget endnu, men jeg gætter på, at vi gerne vil spille et nyt nummer eller to fra den kommende plade. Men der skal selvfølgelig også dykkes ned i bagkataloget.

 

Tillægsspørgsmål fra Muskelsvindfonden til kunstnerne:

 

Vi spiller med musklerne

Muskelsvindfonden kæmper for at skabe plads til forskelle – bare fordi man ikke har synligt store

muskler, behøver man ikke at være slap!

 

Hvornår føler du dig stærkest?

– Når jeg overskrider én af mine egne grænser … med succes. Lige meget hvad det er.

Hvilken muskel vil du helst undvære? – og hvorfor?

– Det er umuligt at forestille sig og derfor umuligt at svare på.

Hvis du var en superhelt – hvad ville din styrke være?

– At kunne rejse tilbage i tiden? Og måske få rettet op på en ting eller to.

 

Grøn Koncert finder sted i dagene 14.-24. juli over hele landet. Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA