x

Love Camp lukket indtil videre

Love Camp lukket indtil videre

Billede fra Promilleservice på Roskilde Festival 2010

Der har været en del mediedebat omkring minifestivalen Love Camp, som en privat arrangør har stablet på benene ganske tæt på Roskilde Festivals arealer, i umiddelbar nærhed af Arena-scenen. Noget, som Roskilde Festival har ytret stor utilfredshed med i medierne.

Love Camp skulle have været åbnet i går for forventet 5000 personer på den 90.000 kvadratmeter store plæne, men det blev kun til en lukket fest for arrangørerne, for de havde ikke fået den forventede tilladelse af Roskilde Kommune. I skrivende stund er Love Camp stadig lukket for offentligheden, med optrædende dj's, men ingen gæster.

Ifølge ibyen.dk agter Roskilde kommune at se på sagen, når man vender tilbage på arbejde igen mandag morgen, og man vil altså ikke speede processen op, selvom alt står klar på Love Camp-området.

"Jeg kan forstå, at folkene bag Love Camp har sendt en ansøgning. Den kigger vi på mandag morgen," siger Joy Mortensen (A), borgmester i Roskilde, til ibyen.dk.

Hun fortsætter: "Jeg sagsbehandler ikke selv, så jeg kan ikke udtale mig om, hvad mulighederne er for at finde en hurtig løsning. Men jeg kan sige, at et arrangement af denne størrelse selvfølgelig skal have de nødvendige ansøgninger."

Arealet, hvor Love Camp vil rykke ind, er ejet af planteavleren Keld Bjergegaard, der driver havecenteret PlanteRiget, også kendt som Roskilde Plantemiljø.

Keld Bjergegaard har i perioden 1997-2008 lejet sit areal ud til Roskilde Festival. Men efter en strid om en huslejestigning i 2008 ophørte samarbejdet mellem parterne.

Nu har Bjergegaard så stablet sin egen mini-festival på benene i form af Love Camp, der lørdag skulle være åbnet med dj's fra blandt andet det københavnske, elektronisk funderede spillested Culture Box og klubarrangørerne Promilleservice. Promilleservice har de sidste tre år arrangeret fester på camingområdet i samarbejde med Roskilde Festival, men i år har festivalen afbrudt samarbejdet med henvisning til, at Promilleservice var blevet for stor en begivenhed.

Dårlig stemning mellem parterne

Keld Bjergegaard fortæller, at han oplever, der har været knaster i samarbejdet med Roskilde Festival. Til ibyen.dk siger han:

"Jeg har Danmarks største havecenter, 35 ansatte og 100.000 kunder. Jeg har udviklet det her areal gennem 14 år i tæt samarbejde med Roskilde Festival, indtil der opstod nogle knaster. Festivalen har, synes jeg, ikke opført sig etisk rigtigt over for mig."

Han fortsætter:

"Kommunen har efter min mening danset efter festivalens pibe. Roskilde Festival har fået kommunen til at lægge en ny lokalplan, der gør, at de kan planlægge på mit område, uden at eje mit område. Kommunen har besluttet, mod min vilje, at en del af mit areal skal bruges til festivalformål i stedet for som havecenter. Derfor måtte jeg jo arrangere min egen festival."

Roskilde Festival har i øvrigt skrevet på sin hjemmeside, at man ikke længere ønsker at deltage i interviews omkring Love Camp, da festivalen føler, at Love Camp nasser på festivalens navn og publikum:

"Roskilde Festival oplever, at initiativet alene handler om at snylte på Roskilde Festival som arrangement og udnytte Roskilde Festivals publikum til privat vinding."

"Roskilde Festival kan kun tage afstand fra initiativet, som skaber store problemer ift. støj, naboer og trafik. Praktisk og afviklingsmæssigt er tiltaget kun til gene for Roskilde Festival – på ingen måde en hjælp eller en service for publikum."

Roskilde Festival skriver endvidere:

"Roskilde Festival oplever, at Keld Bjergegaard / Roskilde Plantemiljø forsøger at fjerne fokus fra formålet med at snylte og udnytte arrangementet Roskilde Festival ved at fremstille det, som om Roskilde Festival kan styre Roskilde Kommune og Roskilde Kommunes lokalplansarbejde. Noget som Roskilde Festival kun kan afvise og intet kan genkende af. Roskilde Festival kan ikke se, hvordan en konflikt mellem Keld Bjergegaard og Roskilde Kommune kan begrunde et forsøg på at tage penge fra indtjeningen til almennyttige formål på Roskilde Festival."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA