x

Copenhell sender Pitchblack til Download

Copenhell sender Pitchblack til Download

Den københavnske metalfestival Copenhell tilføjede i 2011 en talentscene, hvor syv upcoming metalbands udvalgt af et rutineret panel bestående af branchepersoner fra ind- og udland skulle dyste om muligheden for at få mulighed for at spille på den engelske Download Festival. Valget faldt på Pitchblack, der nu vil komme på plakaten for 2012-udgaven af festivalen.

Upcoming-scenen blev afviklet i samarbejde med Royal Beers musikinitiativ Tak Rock! og med støtte fra København Musikudvalg, og fra arrangørernes side forlyder det, at valget var svært blandt syv stærke upcoming bands, hvor ikke ét skuffede og alle beviste, at den danske metalscene har mange lovende talenter stående i kulissen - og både publikum og presse tog særdeles godt i mod den nye scene og de optrædende bands.  
 
Men i sidste ende skulle der findes en vinder, og valget faldt på københavnske Pitchblack, der med deres "energiske sceneshow og brutale energi" leverede en "bundsolid professionel koncert på Copenhell 2011, og der er ingen tvivl om, at de vil levere varen i England".
 
Udover Pitchblack gjorde to andre bands sig specielt bemærkede. Helhorse med deres southern-inspirerede metal får overrakt et spritnyt trommesæt fra Ludwig, og Vanir, der væltede upcomingscenen med en kæmpe vikingefest, får en ny guitar fra Jackson.
 
Omkring 8000 mennesker besøgte i år Copenhell, hvor i alt 24 bands fra alle hjørner af metallen spillede på to scener og fik følgeskab af de syv upcoming danske metalbands på talentscenen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA