x

Roskilde-navne i god form på Glastonbury

Roskilde-navne i god form på Glastonbury

I morgen åbner den officielle del af Roskilde Festival oven på warm up-perioden, som har stået på siden lørdag. Dermed er de internationale kunstnere for alvor klar til at rykke ind på pladsen, og adskillige af dem kommer ind med positive anmeldelser oven på deres nylige koncerter på andre festivaler rundt om i Europa.

Dette gælder ikke mindst de bands og solister, som i weekenden gæstede den enorme engelske Glastonbury Festival, verdens største rockfestival. Blandt gengangerne fra Glastonbury til Roskilde finder vi kunstnere som James Blake (billedet), Anna Calvi, Tame Impala og The Walkmen, og de gjorde alle en god figur ifølge Q's anmeldelser, men Janelle Monáe leverede en god præstation ifølge The Guardian.

Om James Blake skriver Q eksempelvis: "Med sin bluesede kombination af bekendende soul, statisk knitrende keyboards og dubstep imponerede den unge Londoner The Park Stage med et sæt, der var intet mindre end fantastisk."

Om Anna Calvi lyder det:

"Direkte fra en fotosession med Vogue backstage tilførte Londoneren noget hårdt tiltrængt elegance til Glastonburys anden dag. Endnu bedre var det, at hendes sæt var lige så smukt og nonchalant, som hun så ud".

Om The Walkmen skriver Q følgende:

"Som en naturkraft lettede indie-stormtropperne over The Park Stage, idet The Walkmen leverede en himmelstormende, hårdkogt rock'n'roll-retfærdighed".

Hvad angår Tame Impala har Q givet ordet til gæste-anmelderen Zane Lowe fra BBC Radio 1, som udtaler:

"Det var fantastisk at vågne op til "It Was Meant To Be", som spredte sig ud over festivalpladsen. De lyder så godt på Glastonbury; musikken, de skaber, er perfekt. De rocker, men de vugger dig også blidt og roligt."

Hvis vi går over til The Guardian, har de blandt andre anmeldt Janelle Monáe, og om hende skriver de blandt andet:

"Monáes metor og pladeselskabskollega Big Boi (fra Outkast) er headliner på samme scene umiddelbart efter, men hun inviterer ham ikke til at komme på scenen og rappe det, han indspillede på hendes største single, "Tightrope". Hun behøver ikke hans star power. Pigen, som "Hey Ya!" skabte, er blevet god. Helt på egen hånd."

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA