x

Arctic Monkeys: Arena var fedt, Orange er også fedt

Arctic Monkeys: Arena var fedt, Orange er også fedt

Tidligt lørdag aften spillede Arctic Monkeys på Orange Scene. Kort forinden fangede GAFFA to af bandets medlemmer, guitarist Jamie Cook og trommeslager Matt Helders (billedet), backstage til en snak om gruppens forhold til Roskilde Festival og til det at spille på større i forhold til lidt mindre scener.

Det er tredje gang, I spiller på Roskilde. Første gang var i 2006, det år, hvor I brød massivt igennem med jeres debutalbum. Da spillede I på Arena-scenen. Kan I huske den koncert?

Matt: – Ja, det kan vi godt. Det var dengang, vi spillede i et telt, ikke?

Ja, det var det, og der stod tusindvis af folk udenfor.

Matt: – Vi anede ikke, at der ville komme så mange. Det var ret vildt.

Der gik rygter om, at I var blevet tilbudt at flytte koncerten til Orange Scene, hvor Damian Marley lige havde aflyst sin koncert samtidig med jeres, men det havde I sagt nej tak til, fordi I hellere ville spille i et telt. Er det rigtigt?

Matt: – Det skal nok passe. Det er fedt at spille i et telt, fordi der kan opstå en særlig energi sådan et sted, når mange mennesker er samlet. Vi havde på fornemmelsen, at vi kun kunne tillade os at spille i telte i en vis periode, fordi der var så stor efterspørgsel efter os, så vi forsøgte at strække perioden så lang tid som muligt.

Orange Scene en udfordring

Året efter spillede I så på Orange Scene. Hvordan var det så?

Matt: – Det var også fedt. Der er forskel på at spille på åbne scener frem for i telte. Der er som sagt en særlig energi ved teltkoncerter, men det er også en udfordring at spille på åbne scener, for man virkelig skal ud og forsøge at nå de bagerste rækker. Ikke mindst hvis det er på festivaler, for her kan man jo opleve, at folk kommer forbi og lige skal tjekke ud, hvad der sker, uden at kende musikken i forvejen. Man spiller for andre end sine kernefans, og det er spændende.

Jamie: – Dengang havde vi så også udgivet to plader, og nu har vi udgivet fire, så vi har endnu flere sange at vælge imellem.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA