x

Knud Odde nummer et på færøsk hitliste

Knud Odde nummer et på færøsk hitliste

Knud Odde forlod som bekendt Sort Sol i 2001 for at hellige sig sin billedkunst, men den 55-årige uddannede bibliotekar har åbenbart ikke sluppet musikken helt. I sidste måned dukkede en patosfyldt folkrock-sag betitlet "Sommernat i Torshavn" op i æteren, herunder på hjemmesiden modstrom.blogspot.com. Herhjemme har udspillet ikke fået den store opmærksomhed, men er til gengæld faldet i særdeles god jord i Færøerne, hvor brugere af hitlisten CB Føroya har stemt sangen ind på en førsteplads.

Sangen stammer fra en ep, som udkommer i anledning af, at Odde i egenskab af kunstmaler og grafiker er med til at åbne sommerudstillingen i Nordens Hus på Færøerne, og som det hedder på hjemmesiden: "Jo, det er ligeså mørkt og fedt som Sort Sol. Dog er punken lagt lidt til side til fordel for det mere folkorienterede".

Måske en bid af teksten giver et hint om det musikalske modus: "Det er sommernat i Torshavn, vi danser rundt i ring /midnatsklokken ringer, hvisker ingenting". Det vides ikke i skrivende stund, om ep'en udkommer uden for det færøske marked.

Det er iøvrigt ikke første gang siden bruddet med Sort Sol, Odde ytrer sig musikalsk. I 2007 kom den tredobbelte 7" vinyl "The Lonely Nudist" sammen med Nikolaj Heyman og Anton Johannes Hejl, året efter julesinglen "Perler i Sne", og i 2009 fulgte singlen "Sister Sunday", ligesom Odde medvirkede på kollegaen Martin Halls album Hotel Cafeterias.

Oddes nye single kan købes som download eksklusivt fra sitet RecordPusher, hvor den også siden vil blive tilgængelig som 10" vinyl med Oddes eget cover-artwork.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA