x

Nyt fra Mogwai

Nyt fra Mogwai

I februar udkom Mogwais syvende langspiller Hardcore Will Never Die, But You Will, som tog blandt andre GAFFAs anmelder med storm. "Efter en stribe plader, der kun har været gode, men ikke fremragende, synes skotterne at være næsten lige så tændte som på den mesterlige debut Mogwai Young Team. Mogwai dør tilsyneladende aldrig", hed det således, og ny er der nyt livstegn fra skotterne.

13. september udkommer den fire skæringer lange ep Earth Division på selskabet SubPop. Udgivelsen falder midt i en omfattende turné, som bragte Mogwai til København og Aarhus i marts og først afsluttes i Glasgow den 22. december.

Da skotterne var i Vega vovede Vor Udsendte et forsøg på at indkredse kernen i gruppens væsen:

"Selve følelsen af Mogwais univers er en interessant størrelse. I et post-rock-spænd imellem det følelsesladede, navlepillende og det eksorbitant eksplosive. Imellem det melodiøse fingerpicking, hvor salens stilhed kan (be)mærkes, og over til det flænsende, voldtagende støj, der rammer, så man lige skal bevare fodfæstet. Et sted herimellem kan man finde sit eget fodfæste, koble en drøm eller noget visuelt på, måske svarende til aftenens baggrundslærred, der momentant viste små videoer. Det er blandt andet dét, Mogwai evner så godt. At åbne den dør".

Om det lykkes endnu engang med det kommende minialbum får stå hen lidt endnu. Tracklisten ser under alle omstændigheder således ud:

Earth Division-ep:

01 Get To France.
02 Hound Of Winter.
03 Drunk And Crazy.
04 Does This Always Happen?

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA