x

Århus får postrock-festival

Århus får postrock-festival

9. til 11. februar 2012 slår spillestedet Train på Århus Havn for første gang dørene op for tre-dages arrangementet Postfest, og nej, det er ikke Post Danmarks musikkorps, som kan opleves i fri udfoldelse. Det er derimod danske og internationale repræsentanter for genren postrock og beslægtede, progressive genrer som math-rock og post metal.

"Postfest handler ikke om hypede bands, kendte navne eller det nye sort. det handler udelukkende om det, som gør postrocken til så flot en genre; fællesskabet, påvirkningen igennem musikken, at glemme verden omkring os for en stund og ikke mindst det, som jeg ved bliver hovedtemaet: at få sparket benene væk under sig, gang på gang. Her er ingen genrekampe, kun store oplevelser", siger arrangør Steffen Rasmussen, som ene mand står bag projektet med støtte fra Århus Kommune.

Internationalt samlingssted

Han håber med festivalen at skabe et nyt, internationalt samlingssted for tilhængere af genren, og arrangørerne af den belgiske postrock-festival Dunk!Festival har da også allerede meldt deres ankomst.

På plakaten er britiske Talons (billedet), tyske Kokomo, norske PG Lost og hjemlige Stanley K. Hereford-bandet Talons kunne iøvrigt opleves herhjemme så sent som i april, hvor de gav koncert i Kødbyen i København. Sidste efterår imponerede de GAFFAs anmelder med udspillet Hollow Realm, som fik fem stjerner og følgende skudsmål med på vejen:

"De skæve taktarter, kringlede riff og brusende crescendoer er hørt før, men sjældent leveret med den sammenbidte intensitet, Talons lægger for dagen".  

Billetter til alle tre dage koster 200 kroner.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA