x

Stockholm fejrer popmusikken

Stockholm fejrer popmusikken

Svensk popmusik fejres i de kommende dage i Stockholm ved den tiende omgang af festivalen Popstad. Over 60 koncerter fordelt på 12 forskellige spillesteder krydret med gratis foredrag og debatarrangementer om popmusik. Alt dette har festivalgæsterne mulighed for at opleve ved de næste tre dages kalas i Stockholm.

Popmusik i fokus
Når Popstad 2005 skydes i gang i dag, er målet at fejre og sætte fokus både upcoming bands og veletablerede navne fra den svenske popscene.

Navne som Bergman Rock, Weeping Willows, Teddybears STHLM, Tiger Lou, Infinite Mass er blandt kendte navne, der blandt andet udgør programmet. Men også lovende navne som Two Times The Trauma, The Latin Kings og Hundarna från Söder viser, hvad Stockholm har at byde på.

Samarbejde mellem P3 og Stockholm
Et samarbejde mellem svensk P3 og Stockholms Kulturforvaltning har muliggjort den hidtil største udgave, af den årligt tilbagevendende musikbegivenhed i Sverige.

– Vi vil præsentere så mange forskellige kunstnere og spillesteder i Stockholm som muligt, fortæller Lisa Almgren, der er presseansvarlig for Popstad. – Og derfor har vi valgt at lade festivalen køre i tre dage.

– Målet er at sætte fokus på små og store bands, der har tilknytning til Stockholm. Vi ønsker, at popmusikken kommer i centrum og dermed at få det til at leve videre flere år i byen, når festivalen er overstået.

Ti år med popmusik
Popstad fejrer sit 10 års jubilæum i 2005. Festivalen er siden 1996 blevet afholdt i en ny svensk by hvert år, og ved dette års festival er det altså hovedstadens tur til at lægge hus til festen

Samtidig er festivalen også vokset i størrelse gennem de sidste ti år. Arrangørerne regner med, at mellem 15 og 20.000 koncertgængere kommer til at høre en af de mere end 60 koncerter der er sat på programmet

Der er allerede på nuværende tidspunkt udsolgt til flere af koncerterne, men der skulle stadig være god chance for at få billetter, hvis man har lyst til at høre, hvad Stockholms musikliv har at byde på.

Popdebat
Som et suplement til koncerterne har man fra festivalledelsens side valgt at lave et overdådigt dagsprogram med gratis foredrag og debatter om popmusik

Genenm de tre dage festivalen foregår vil der dagligt blive afholdt seminarer i Stockholms Kulturhus, hvor cremen af svensk musikliv er samlet for at fortælle om popscenen anno 2005.


Popstads eget site

Svensk P3’s site


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA