x

Hip hip hurra for Rust!

Hip hip hurra for Rust!

Rust har gennem de sidste 15 år været en markant og vedblivende aktør på den danske musikscene. Nu kan den privatejede natklub og spillested så fejre 15 års fødselsdag med en vifte af fødselsdagsaktiviteter – herunder en eksklusiv gendannelses-koncert den 12. februar med det danske rockband Sharing Patrol (billedet), som i perioden 1982-97 huserede på de danske spillesteder.

Det sidste halvandet årti har budt på mange musikalske oplevelser, og direktør Lars Orlamundt husker bl.a. to udsolgte Sort Sol-koncerter i 1990 som et af mange mindeværdige øjeblikke. Også de mange koncerter med Hotel Hunger står stærk i erindringen, forklarer Lars Orlamundt.

– Da Rust åbnede dørene op i starten af 1990’erne, var det uden natbevilling og med fokus på rockmusikken og barkulturen – i begyndelsen drev vi også en restaurant, som gik ret godt, men i 1998 valgte vi at fokusere udelukkende på musikken, fortæller Lars Orlamundt.

Ved årsskiftet 1998 til 1999 gennemgik Rust en gennemgribende ansigtsløftning, og en omfattende modernisering blev sat i værk.

– Det var i denne periode, at vi etablerede Basement, forklarer Lars Orlamundt, om Rusts satsning på dyrkelsen af klubkulturen, som allerede et par år før havde taget form på Rust med Club Lust, som Morten Varano og Al Lindrum stod i spidsen for. Netop clubbing er i dag blevet et af Rusts varemærker og den succesfulde onsdagsklub Mid Week Brakes er et eksempel på, at Rust formår at fylde de aflange lokaler på Guldbergsgade på Nørrebro – også om onsdagen.

I forbindelse med fødselsdagsfesten udsender Rust en cd med indslag fra nogle af de artister, som har gæstet Rust siden fødslen i 1990. Cd’en distribueres til Klub GAFFA-medlemmer og indeholder både nostalgiske flashbacks med Trains And Boats And Planes (med Nikolaj Nørlund i front) og E.T.A., der hittede hårdt med Casual Sub (Burning Spear) i sidste halvdel af 1990'erne, samt fremadskuende indspark leveret af bl.a. epo-555 og de jazzede breakbeat-ekvilibrister fra Malkin Zany.

Se hele Rusts fødselsdagsprogram


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA