x

Jerry Ragovoy er død

Jerry Ragovoy er død

Jerry Ragovoy, der blandt en længere række af 60'ernes soul hits, har skrevet teksten til The Rolling Stones' hit Time Is on My Side og Janis Joplins Piece of My Heart, er død i en alder af 80 år, bekræfter hans kone til Rolling Stone.

Han skulle efter sigende være død på grund af komplikationer efter et slagtilfælde på et hospital i New York City i onsdags.

Ragovoy, der oprindeligt skrev soulsange under pseudonymet Norman Meade, fik første gang succes med hittet Time Is on My Side, som var et nummer, han skrev for jazztrombonisten Kai Winding, og som også blev et kæmpe hit for The Rolling Stones.

Grunden til at han brugte pseudonymet, var fordi han ville bruge sit fornavn i musik, som han ville skrive til Broadway.

Janis Joplin sang efterfølgende flere af hans tekster, selvom de egentlig ikke var skrevet til hende. Alligevel er de blevet signaturhits for den amerikanske rockartist. Før Joplin døde, skrev Ragovoy en sang med titlen I'm Gonna Rock My Way to Heaven, som hverken blev udført eller indspillet, men først for nylig blev udgivet i forbindelse med åbningen af en musikalsk revy, One Night with Janis Joplin, i Portland, Oregon.

Nu afdøde Ragovoy grundlagde i 1969 The Hit Factory recording studio i New York City, som han solgte igen i 1975. I løbet af den tid arbejdede han som producer og arrangør for en række kunstnere, som blandt andre Dionne Warwick og Bonnie Raitt.

Jerry Ragovoy blev født den 4. september 1930 og døde onsdag den 13. juli 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA