x

Tim Friese-Greene gæster Danmark

Tim Friese-Greene gæster Danmark

Tim Friese-Greene har meldt sin ankomst til København til en intimkoncert i det såkaldte Annekset på Gammel Køge Landevej 664 lørdag den 20. august. Det er første gang nogensinde, at den engelske sangskriver, musiker og producer giver koncert i Danmark.

Friese-Greene er krediteret som producer, musiker og medsangskriver på den engelske artrockgruppe Talk Talks sidste fire plader, i selskab med sanger Mark Hollis.

Friese-Greene var ikke officielt medlem af Talk Talk, men spiller alligevel en markant rolle på pladerne It's My Life fra 1984, The Colour Of Spring fra 1986, Sprit of Eden fra 1988 og Laughing Stock fra 1991, ligesom han har optrådt med gruppen live. Efter Talk Talks opløsning i begyndelsen af 90'erne har han blandt andet arbejdet som producer og har udgivet to album og en ep under aliaset Heligoland.

Forklaringen på, at Friese-Greene har fundet vej til København er som følger:
I 2007 startede beboerne på Gammel Køge Landevej 664 en ny tradition, hvor der hvert år arrangeres fest og koncert i annekset, som tidligere husede Alex Nyborg Madsens musik- og radiostudie.

I år har de så booket Tim Friese-Greene, og koncerten vil bestå af to sæt, hver af 40 minutters længde, hvor Friese-Greene vil være i selskab med sin søn Jake. Som en eksklusiv bonus får publikum en 7"-single med hjem, som kun er trykt i 50 eksemplarer og har et cover, der er designet af den danske kunstner Henry Heerup (1907-1993) og hånddekoreret med 23 karat guld. Indholdet er som følger:

Side A: Sangen All I Hear is Foley blev indspillet til et album for nogle få år siden, et album som Friese-Greene måtte droppe pga. tinnitus. Sangen har aldrig været udgivet før. Side B: Et remix af Semantics Got Me Caned, der har været ude på kassettebånd i 100 eksemplarer fra Brian Records.

Denne eksklusive intimkoncert finder sted lørdag den 20. august 10 km fra Rådhuspladsen. Mere info følger ved tilmelding. Der vil kun gives adgang til 40 deltagere, og der er pt. 20 pladser tilbage.

Under arrangementet vil der være Carlsberg øl til alle, velkomstdrink og en bid natmad. Billetprisen er 600 kroner inklusive en 7"-single, og 525 kroner uden.

Mere info om tilmelding finder du her eller via Facebook.

 
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA