x

Morrissey forarger med Oslo-kommentar

Morrissey forarger med Oslo-kommentar

Fredag den 22. juli var en særdeles tragisk dag i Olso, såvel som i resten af verden, der fulgte med, da mindst 76 mennesker mistede livet under en massakre på øen Utøya ud for den norske hovedstad, samt ved bombesprængningen i indre by.

Angrebene i Norge udløste vrede og fordømmelser rundt omkring i verden, men eks-The Smiths-sangeren Morrissey fik rettet opmærksomheden mod sig selv, da han under en koncert i Warszawa i søndags sammenlignede angrebene med aflivning af dyr til fastfoodkæder.

Ifølge Daily Mirror sagde han til publikum, at "vi lever i en morderisk verden, som begivenhederne i Norge netop har bevist (...) Men det er ingenting i forhold til, hvad der sker i McDonald's og KFC hver dag", før han sang nummeret "Meat Is Murder".

Morrissey, der har været vegetar, siden han var 11 år gammel, og i flere år har været fortaler for kødfri kost og for dyrs rettigheder, og blandt andet har boykottet Canada på grund af deres årlige sæljagt, har tidligere betegnet kinesere som "sub-arter" på grund af deres behandling af dyr.

Sangerens seneste udtalelse omkring massakren i Norge vs. fastfood har skabt en del røre blandt fans i diverse internetfora, hvor én skriver, citeret af Daily Mirror: "Drab på unge mennesker sammenlignet med KFC!!?? What an Ass.....", hvortil en anden har tilføjet: "Jeg ved virkelig ikke, om dette er tilgiveligt eller til nogen nytte for den vegetariske sag".

Men det lader til, at Morrissey står ved sin kommentar, hvortil hans talsmand udtaler: "Morrissey har besluttet ikke at kommentere yderligere på dette, da han mener, at kommentaren taler for sig selv".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA