x

Ingen tegn på snarlig genåbning af Napster

Ingen tegn på snarlig genåbning af Napster

Napster er nu på sjette dag lukket ned, og det er den længste periode sitet nogensinde har været utilgængeligt – til trods for de mange stormløb på det. Nu har folkene bag så postet en meddelelse på sitets forside, ifølge hvilken det fremgår, at man simpelthen ikke aner hvornår den ufrivillige pause afbrydes. I begyndelsen begrundede Napster nedlukningen med teknologiske vanskeligheder, i forbindelse med indkørslen af et program, som skal sikre, at det bliver muligt at identificere hver enkelt bruger på sitet.

Efter at sitet indgik en forretningsaftale med et konglomerat af uafhængige europæiske pladeselskaber i sidste uge, arbejder man nu også (hos Napster) på at introducere teknologi, som muliggør at betalende abonnenter på sitet kan få adgang til AL den musik, som bands som f.eks Slipknot, Stereophonics, Moby, Underworld og Basement Jaxx, nogensinde har udgivet.

Selvom sitet således ligger fuldstændigt død nu, insisterer bagmændene på at det vil komme op at køre igen – på et ikke nærmere specificeret tidspunkt – i løbet af sommeren. Imidlertid advarer amerikanske medie-analyser om, at jo længere tid sitet er lukket, des større er risikoen for at det vil ødelægge Napsters fremtid totalt. Ifølge samme analyser, har Napster dog en (meget lille) fordel: lukningen finder sted mens alverdens universiteter holder sommerferie, så majoriteten af brugerne sidder alligevel ikke ved computerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA