Nyhed

RECession Festival er klar med de første navne

Canada, Sverige, Tyskland og Ungarn repræsenterer de første navne der er føjet til plakaten for årets program

RECession er en aarhusiansk festival, som er kendt for at fokusere på musik af den mere nicheorienterede slags, uanset genre.

"Vi har fokus på de bands, der har en særlig lyd og udtryk, og som ikke lige kan sættes i bås. Det er dem, der med tiden bliver de banebrydende kunstnere, som man husker", siger festivalens koordinator og talsmand Kim Holm på RECessions hjemmeside.

For 11. år i træk er RECession klar til at præsentere alternativ musik for århusianerne. Og til årets udgave kan du blandt andre opleve canadiske Miracle Fortress (billedet), tyske Me Succeeds, svenske Dorena og ungarske Black Nail Cabaret.


Med de første tilføjede navne kan man blandt andet lægge øre til elektro-pop, indie-elektronica, post-rock og synth-pop-rock.

Det canadiske band Miracle Fortress, der er albumaktuelle med "Was I The Wave?", vil stå for elektro-poppen. I 2007 gjorde bandet sig bemærket med debutalbummet "Five Roses" hvis lyd består af psykedelisk shoegaze-pop. TIl RECessions Festival vil frontmanden Graham Van Peit inklusive live-band servere en kombination af nye sange fra "Was I The Wave?" og sange fra "Five Roses". Albummet "Was I The Wave?" udkommer i Europa den 5. september.

Me Succeeds er et indie-electronica-band fra Hamborg. Medlemmerne Mona Steinwidder, Sebastian Kokus og Lorin Strohm er en del
af Hamborgs pladeselskabskollektiv "I Saw Music", og i Me Succeeds laver de en afdæmpet blanding af club-musik og indie-pop med elektroniske beats. Bandet har skabt tre udgivelser, senest en split-release med bandet Arp Aubert på Ki Records i december 2010.

Dorena er et svensk post-rock-band dannet i 2007 med fem fyre fra Göteborg. Bandet udgav deres debutalbum "Holofon" i januar 2009, et album, som de turnerede Europa rundt med to gange. Opfølgningen "About Everything and More" blev udgivet i september 2010 på Deep Elm Records (tidligere hjemsted for bands som The Appleseed Cast og Moving Mountains). Dorena laver både intime og store lydlandskaber, som med RECession-folkenes ord "fører lytteren ind i en stemning af drømme og varme nætter".

Black Nail Cabaret er en ungarsk synth-pop-rock-duo fra Budapest, dannet i 2008. Gruppen består af Emke (vokal) og Sophie (keyboard). De to beskriver deres stil som visuel synthpop.


RECession Festival løber af stablen den 16. september på V58 og den 17. september på Voxhall og Atlas.

Du kan finde mere information på RECessions hjemmeside.

ANNONCE