x

Hammond B-3-orglets ubestridte mester er død

Hammond B-3-orglets ubestridte mester er død

Jazz-legenden og Hammond B-3-mesteren over dem alle, Jimmy Smith, døde i forgårs. Smith døde i sit hjem i Scottsdale, Arizona præcis to måneder efter sin 76-års fødselsdag.

I en alder af 23 år skiftede Jimmy Smith i 1951 fra klaver til orgel, fordi han syntes om dets lyd og dets store potentiale, og snart var hans navn nærmest blevet synonymt med Hammond B-3 i jazz-kredse. Hans fusion af r&b, gospel, blues og jazz gjorde ham hurtigt til et af de hotteste navne på tidens jazzscene, og siden har Smith deltaget i et væld af mindeværdige udgivelser.

”Jimmy Smith var i sandhed uden ligemand. Hans kreativitet og originale stil placerede ham i en klasse over alle andre organister. Heldigvis efterlader Jimmy et væld af optagelser, der kan blive genopdaget og værdsat for evigt,” udtaler Ron Goldstein, præsident for Verve Music Group, som Smith begyndte at indpille plader for i 1962 efter en periode på Blue Note.

Smith var aktiv helt frem til sin død. Hans sidste færdiggjorte optagelse var en session med den noget yngre organist Joey DeFrancesco, med titlen ”Legacy”. Albummet indeholder nye fortolkninger af noget af Smiths bedste materiale som f.eks. ”Back to the Chicken Shack”, ”Got My Mojo Workin’” og det nyere nummer ”Dot Com Blues”. Albummet er planlagt til udgivelse i næste uge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA