x

Sejerø Festival er klar med fuldt program

Sejerø Festival er klar med fuldt program

Som vi tidligere har skrevet her på GAFFA, er Sejerø Festival et nyt initiativ, hvor femten arkitekter og kunstnere har genopbygget et gårdområde på Sejerø til et festival-område, der ifølge arrangørerne skulle blive "det nye Woodstock". Altsammen så en lang række bands fra ind- og udland kan spille til første udgave af Sejerø Festival.

På plakaten kan man allerede finde navne som Shackleton, Ensemble Economique, Thulebasen, High Wolf, Chimes and Bells med flere, og nu diskes der op med Frisk Frugt, som sætter punktum for årets program.

Frisk Frugt er for alvor på vej frem på disken. Ved udgivelsen af debutalbummet "Guldtrompeten" fra 2006 var der ikke mange, der kendte til det alternative kunstnernavn. Men det musikalske projekt har siden debuten været nomineret til Nordic Music Prize og givet koncert på diverse spillesteder og festivaler - blandt andet på Gloria-scenen til dette års udgave af Roskilde Festival. Koncerten blev tildelt fire ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Peter Ramsdal, som blandt andet skrev:

"Frisk Frugts orkesterleder Anders Lauge Meldgaard var klædt i blå skjorte og habitjakke, røde jeans, brune lædersko og bevæbnet med sin gule guitar, og musikken var om muligt mindst lige så spraglet og farverig som dets bandleder. Selv i de mere strukturerede sange blev strukturen brudt op, og nye mønstre brød frem i sangene undervejs.

Musikken var en ung og frisk udgave af Frank Zappa med skæv jazzrock og udsyrede soli og improvisationer. I Frisk Frugts version tilsat et godt skvæt afrikansk inspiration. Hektisk og heftigt at lytte til, nærmest som en slags Palle, Polle og Ruth på speed".

Om den kommende festival har arrangørerne tidligere skrevet i en pressemeddelelse:

"Det er dialektisk! Musikken på festivalen trækker i mange retninger, men der ér en rød tråd. Vi søger at stille det ukendte over for det kendte, det abstrakte over for det konkrete, naturen og mekanikken, det rene og det forvirrede. Vi søger generelt væk fra bandstrukturen og mere over i en slags konstellationsnatur, hvor udtrykket er mere rummeligt og fjernere fra tankens magt. Men vi synes dog også, at avantgarten og dens alternativer er mægtigt kedelige uden det pop-stof, som alle drømme er gjort af. Undersøg de forskellige artister og hør, om det giver mening".

Billetterne til festivalbussen, der kører fra Esplanaden 1B fredag kl. 10.30, er ved at være udsolgt.

Festivalen afvikles på Gniben 8, Sejerø (mellem Aarhus og København), fra den 5.-7. august.

Information findes på Sejerøs hjemmeside eller Facebook.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA