x

Deltag i GAFFA Photo Award 2011

Deltag i GAFFA Photo Award 2011

De bedste billeder af det danske musikliv fra det forgangne år skal findes, og der er netop åbnet for indsendelse af bidrag til dette års udgave af GAFFA Photo Award. Her får unge fototalenter for tredje år i træk mulighed for at konkurrere på lige fod med professionelle fotografer, for alle kan indsende deres billeder, uanset udstyr og cv.

Konkurrencen blev afholdt for første gang i 2009 og startede op med et ønske om at øge interessen for musikfotografiet, og noget kunne i høj grad tyde på, at missionen er lykkedes. Sidste år modtog GAFFA ikke færre end 5200 billeder, hvilket var langt over redaktør Peter Ramsdals forventninger:

– Det var helt fantastisk med den store tilslutning sidste år. Det var en fornøjelse at gennemgå de mange billeder. Særligt fordi kvaliteten af de indsendte billeder generelt var meget høj, og jeg synes, mange af deltagerne virkelig fangede magien ved blandt andet at være til en koncert, og det er jo det, konkurrencen handler om; at man virkelig kan indkapsle følelser, og det synes jeg, folk har formået utroligt flot.

Peter Ramsdal understreger også, at man under bedømmelsen ikke kun ser på, om billedet er taget med den rigtige linse og den bedste blitz. Derimod skal billederne have personlighed.

Ligesom sidste år vil man denne gang også kåre et overordnet vinderfoto ud af de fire kategori-vindere, hvor der før kun har været vindere af de enkelte kategorier, og der er oven i købet mere at kæmpe om end blot æren af at have taget et vinderfoto. GAFFA udlodder sammen med sine samarbejdspartnere, Scanpix og X-print, et kontant beløb til fotografen bag "Årets Musikfoto" og gavekort til de øvrige kategori-vindere.

Sidder du inde med et eller flere billeder, du har lyst til at indsende til GAFFA Photo Award, kan du indsende sit bidrag direkte via GAFFA.dk/photo fra nu og til og med fredag den 1. oktober. På denne side kan du også læse mere om regler for deltagelse.

Ovenfor ses sidste års vinderfoto, DJ Ruth Flowers taget af Ard Jongsma. Billedet blev udvalgt af juryen mellem over 4.500 andre musikbilleder. Det anderledes og fotogene øjeblik viser minutterne efter Ruth Flowers' optræden på Bramstrup Gods ved Odense i forbindelse med en konference om IT og alderdom.

 

De fire kategorier i konkurrencen er:

Feature

Live

Portræt

Publikum


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA