x

Magtens Korridorer: "Imperiet Falder" er et episk mesterværk

Magtens Korridorer: "Imperiet Falder" er et episk mesterværk

"Livet er en frisk frikadelle"... der har været mange bud, og vi har tænkt på at udskrive en konkurrence om, hvad han rent faktisk synger, inden pladen udkommer, udtaler guitarist Nicklas Schneidermann med et veltilfreds grin.

Med fare for at punktere gættelegen er den korrekte strofe "livet er en bidsk og kælen tæve", hvilket udgør omkvædet på den relativt afdæmpede og meget iørefaldende sang, Lyden Af Alarmer, som er en af de mange skæringer, GAFFA lægger øre til en sen junieftermiddag i Medley Studiet på Vesterbro. Umiddelbart gode og medrivende sange, med Johan Olsens karakteristiske ord og vokal i front, godt bakket op af guitaristerne Nicklas Schneidermann og Rasmus Kern langt og højt fremme i lydbilledet. Det er de sidstnævnte musikere, som er på arbejde denne dag for at lægge de sidste figurer på bånd, og de er personligt mere end tilfredse med udbyttet af de cirka 30 dages arbejde, som bandet har lagt i indspilningsfasen:

– Vi er nærmest upassende tilfredse med resultatet. Det er gået efter planen, og det har været fedt at indspille her i Medley, fortæller Rasmus og fortsætter:

– Vi har tidligere lavet pre-demoer med Søren (Mikkelsen, producer, red.) her i studiet, men har så indspillet pladen i Sverige, men denne gang, tænkte vi: "hvorfor ikke bare blive her?" Det har vi så gjort og med stor tilfredshed. Albummet, der får titlen Imperiet Falder, fortsætter lidt, hvor vi slap med Milan Allé. Vi har sigtet efter at gøre den stor i lyden som på sidstnævnte, modsat den smallere lyd på Friværdi og Det Krøllede Håb.

– Med Imperiet Falder taler vi om et episk mesterværk. Den udkommer den 31. oktober, hvilket bliver en skelsættende dato i dansk kulturhistorie. Det bliver med hvidvin og højtbelagt på Louisiana, hvor dronningen naturligvis er til stede, supplerer Nicklas, mens  forsamlingen muntrer sig og kører labre larver og matadormix ned på samlebånd.

Der er højt til loftet, men der er også en vare, som skal leveres. Sideløbende med indspilning og miks er Magtens Korridorer på turné og spiller 18-20 job over sommeren. Benhårdt at være på landevejen fra torsdag-søndag og så møde op til kontortid i Medley om mandagen, erkender Nicklas. Hertil skal lægges, at tre af bandmedlemmerne har jobs ved siden af spilleriet. Der er i det hele taget bud efter drengene, der efter eget udsagn har et "cd-købende" publikum. Kontrakten med Universal var egentlig udløbet, men efter at have tjekket andre tilbud ud, endte de med at fortsætte med pladeselskabsgiganten, beliggende på Christianshavn. Så alt er tilsyneladende, som det skal være, hvilket Rasmus afsluttende passende udtrykker med følgende kommentar:

– Ingen kvaler – Universal betaler.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA