x

Phono Festival er klar med programmet

Phono Festival er klar med programmet

Den odenseanske elektrofestival Phono Festival er blevet afholdt hvert år siden 2006, og nu er arrangørerne klar med årets program, der finder sted 15.-17. september i Odense Offentlige Slagtehuse, et nedlagt slagteri.

Festival har fokus på nyskabende elektronisk musik, som også fungerer live, og de tre hovednavne er skotske Hudson Mohawke (billedet), franske Birdy Nam Nam og australske Africa Hitech. Derudover finder man blandt andre tyske T. Raumschmiere og de danske støjrock-elektronikere Thulebasen på programmet.

Sidste år var festivalen for første gang udsolgt, og det har givet arrangørerne blod på tanden til at sammensætte et program, der ifølge dem selv er endnu mere ambitiøst end i fjor. Festivalens ene booker Mikkel West udtaler:

"Generelt er vi rigtig stolte af årets program, fordi det igen er lykkedes os at få fat på en masse super-spændende kunstnere, som man normalt ikke kan se optræde i Danmark. Vi får folk ind fra både Australien, Finland og Skotland, og vi forventer, at det bliver vildere end nogensinde".

Han fortsætter:

"Vi regner med, at der kommer rigtig mange mennesker igen, og så er det selvfølgelig en ulempe at være en lille festival, for der er ikke plads til mange. Men så må folk bare købe billet i god tid", siger han og tilføjer:

"Men det er også fedt at være en lille festival, for vi skal ikke glemme, at hele ideen med Phono Festival er at skabe et intimt sted, hvor man kommer helt tæt på musikken".

Seks stjerner til hovednavn
Det er ikke kun Phono Festivals bagmænd selv, der synes, de har et spændende program. Således fik skotske Hudson Mohawkes debutalbum "Butter" de maksimale seks stjerner af GAFFAs anmelder Jesper Buhl, der blandt andet skrev: "Det er så fucking forbudt. Brede Yamaha DX7-lyde, firserfunk, der nogle gange læner sig op ad det fusions-agtige, og kække r&b-indslag med masser af soul-glo i håret. Det er så fucking forbudt og så forbandet rigtigt, og det er det, fordi Hudson Mohawke kæder de ovennævnte elementer sammen på en absolut beskidt og wonky måde."

Et af de andre topnavne, franske Birdy Nam Nam, består af de fire dj's Crazy B, DJ Pone, Little Mike og DJ Need, der alle er kendt for deres maniske tilgang til pladespillerens muligheder og er blevet sammenlignet med toneangivende landsmænd som Daft Punk og Justice.

Australske Africa består af Mark Pritchard (Global Communication, Harmonic 313) og Steve Spacek (Spacek, Blackpocket), der begge har sat deres markante fingeraftryk på den elektroniske musik. Duoens musik trækker på alt fra dubstep til ragga, dancehall, grime, U.K. garage, funky, techno og reggae, og ligesom Hudson Mohawke udgiver de deres musik på det prestigefyldte, primært elektronisk funderede engelske pladeselskab Warp.
 
Se hele programmet på phonofestival.dk

Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA