x

Nikolaj Nørlund hylder H.C. Andersen

Nikolaj Nørlund hylder H.C. Andersen

Nikolaj Nørlund oplyste i går på et pressemøde i Odense, at han står i spidsen for et albumprojekt, der skal bidrage til at fejre H.C Andersens fødselsdag. Pladeprojektet har fået navnet ”Andersen Drømme” og det udkommer til maj.

Med udgangspunkt i en lang række af H.C Andersens nedskrevne drømme har Nørlund i samarbejde med lyrikeren Naja Marie Aidt ladet sig inspirere til at skabe nogle helt nye tekster med hjælp fra en række af landets fornemste digtere – f.eks. Peter Laugesen, Jørgen Leth, Pia Juul og Ursula Andkjær Olsen.

Musikken på pladen skal fremføres af en række centrale nordiske musikskikkelser, og listen over medvirkende tæller bl.a. Peter Sommer, Claus Hempler, Henriette Sennenvaldt (Under Byen), Poul Dissing og Teitur.

Inden pladen udgives til maj bliver der mulighed for at smuglytte til en koncert på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik i Odense 2. april.

Det er ikke så længe siden, at Nikolaj Nørlund med ”På Danske Læber” var optaget af at fortolke Leonard Cohen. Nu er det så H.C Andersen, der står for tur.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA