x

Throwing Muses til Vega

Throwing Muses til Vega

Det amerikanske guitarrockband Throwing Muses kan i år fejre 25-året for udgivelsen af deres debutalbum, og det markerer de med et opsamlingsalbum og en turné, der blandt andet bringer dem til Store Vega i København 26. oktober.

Throwing Muses blev dannet i Boston i 1983 med den karismatiske sangerinde og guitarist Kristin Hersh som frontfigur. De var det første amerikanske band, der skrev kontrakt med datidens toneangivende – og stadig respekt-omgærdede – engelske indie-label, 4AD. Et selskab, der på det tidspunkt var kendt for udgivelser med markante navne som Cocteau Twins, Dead Can Dance og This Mortal Coil, senere skrev kontrakt med et andet markant Boston-band, Pixies, og i dag har blandt andre Bon Iver, The National og vor egne Efterklang i stalden.

Throwing Muses udgav i perioden 1986-1996 syv album, hvorpå de i 1997 gik i opløsning. I 2003 blev de dog gendannet og udsendte nok et album, inden de atter holdt pause i perioden 2006-2009, hvorpå medlemmerne påny fandt sammen. Kristin Hersh har fra og med 1994 sideløbende med Throwing Muses udgivet en lang række soloplader, ligesom hun har haft bandet 50 Foot Wave. Den nu tidligere guitarist og korsanger Tanya Donelly har spillet med The Breeders, været frontkvinde i gruppen Belly og også udgivet en stribe soloalbum.

Throwing Muses udgiver den 5. september et retrospektivt album med titlen "Anthology". Den første begrænsede udgivelse kommer i en hardback-bog med en bonus-cd af B-sider og sjældenheder.

Throwing Muses kan opleves i Store Vega i København onsdag den 26. oktober.

Forsalget er netop startet via billetlugen.dk / 70 263 267, samt i Fona-butikker landet over.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA