x

GAFFA dækker Øyafestivalen

GAFFA dækker Øyafestivalen

Den Oslo-baserede festival Øya er i fuld gang, og vanen tro er GAFFA til stede for at anmelde, rapportere, interviewe og tage billeder.

Festivalen fik noget af en ilddåb onsdag aften med et imponerende show fra Kanye West, og torsdag optrådte blandt andre canadiske Destroyer alias sangeren og sangskriveren Dan Bejar, der også leverede en fin koncert. Om denne skriver vor anmelder Simon Christensen blandt andet følgende:

"I længden bliver den bittersøde stil, de indlagte kunstnerpauser – hvor Bejar vandrede hvileløst rundt med en øl og kiggede mod himlen – og den overdrevent kvalme brug af saxofonen i lydbilledet alt for meget af det gode. Derimod rammer Destroyer momenter af skønhed, når hans band tager uventede udflugter, bruger maskiner til at manipulere blæserne eller sætter distortion på guitaren. Selv flød Bejars fremragende vokal ud, som en varm crooner i et stort rum. Der er lidt Leonard Cohen over det, i sin canadiske store opsætning lidt Broken Social Scene, og i den runde lyd minder det også om britiske I Am Kloot, der ellers synger med fed Manchester-accent."

En anden stor oplevelse var de gendannede lo-fi-legender Guided By Voices (billedet), om hvem Simon Christensen konkluderer:

"En konklusion på GBV's Oslo-visit indebærer dog også en let skuffelse, en kollektiv fornemmelse af tårnhøje forventninger, der næsten ikke kunne blive indfriet i sådan en afslappet setting! Koncerten var ikke i sig selv fantastisk, men det er Guided By Voices. Dedikerede fans må have haft en vild tur med sådan en sætliste og et legendarisk lineup fra GBV's bedste tid."

Festivalen fortsætter til og med lørdag den 13. august, og her vil GAFFA blandt andet fokusere på navne som Guided By Voices, Pulp, Kvelertak, The Antlers og mange flere.

Øyafestivalen 2011 på GAFFA (opdateres...)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA