Nyhed

Beth Hart: Skanderborg 2004 og 2007 var fantastiske

Den amerikanske sangerinde besøgte i år Smukfest for sjette gang. Vi fangede hende backstage til en snak om festivalen.

Er der to, der står sammen, er det Beth Hart og Danmarks Smukkeste Festival. Den amerikanske sangerinde, sangskriver og pianist har gæstet Bøgeskoven i 2004, 2005, 2006, 2007 og 2009, og i år var hun så tilbage. Denne gang foran et ganske stort publikum på den næststørste scene, RytmeHans, og med sit faste band alias guitarist Jon Nichols, bassist Tom Lilly og trommeslager Todd Wolf.

Før koncerten fangede GAFFA Beth Hart backstage for at høre lidt om hendes forhold til festivalen i Skanderborg.

Du spillede første gang på Smukfest i 2004. Kan du huske den koncert?


– Ja, det kan jeg bestemt. Det var den samme sommer, mit album "Leave The Light On" var kommet ud i Danmark. Teltet var helt fyldt, og folk sang med på numrene. Jeg var fuldstændig overvældet og helt udmattet bagefter. Året efter spillede jeg så på den store scene, og det var også en stor oplevelse, men koncerter er ofte mere intense, når de finder sted i et telt, så derfor var det fint, da jeg i 2006 var tilbage og spille i et telt. I 2007 spillede jeg så igen på den store scene, som erstatning for Amy Winehouse. Publikum var fantastiske. Det var en af mine bedste koncerter nogensinde, og det var så overvældende, at jeg græd bagefter.

Nu har du spillet på en del festivaler i Danmark gennem årene. Hvordan vil du karakterisere Skanderborg i forhold til de andre?

– Det er en fantastisk festival, og der er så smukt her. Den lever helt klart op til betegnelsen Danmarks Smukkeste Festival.


Har skræmt amerikanerne væk

Du har fået stor succes i Danmark og i Holland og har også et vist publikum i andre europæiske lande, men din karriere i USA er gået lidt i stå, siden du hittede derovre i slutningen af 90'erne. Hvad gik der galt?

– Jeg tror, det skyldes, at jeg har skræmt så mange folk i den amerikanske musikbranche med min opførsel dengang i 90'erne. Dengang var jeg på sprut og stoffer og var utilregnelig, og der er sikkert mange, der er blevet godt trætte af mig. Jeg har også været helt flov over at skulle forsøge at give koncerter og udgive plader i USA igen.


Men nu er du ædru og stoffri, så er du ikke klar til det igen?

– Jo, måske, og guderne skal da vide, at jeg har forsøgt at få en amerikansk pladekontrakt igen, men lige for tiden har jeg altså ikke nogen. Jeg har overvejet at udgive musik på eget selskab, men så er der så mange forretningsmæssige ting, man skal tage stilling til, og det ved jeg ikke helt, om jeg orker. Men jeg giver da enkeltstående koncerter rundt om i USA. Vi plejer at give nogle spredte koncerter for at varme op til vores turnéer i Europa. Men der er sket meget med musikbranchen i de sidste ti år, og det er stadig meget et spørgsmål om held at få succes. Det vigtigste er dog, at man tror på sig selv. Der har dog været en stor udvikling inden for viral markedsføring og sociale netværk. På den måde kan jeg holde kontakt med fans over hele verden, og selvom mine plader kun er udgivet i visse europæiske lande, kan fans sagtens finde ud af at købe musikken over nettet, uanset hvor i verden de bor.

 


Læs en længere version af interviewet, hvor Beth Hart blandt andet taler om sit kommende album med guitaresset Joe Bonamassa, i GAFFAs artikelsektion.


ANNONCE