x

Black Sabbath gendannes

Black Sabbath gendannes

Tilbage i 1970 bestod Black Sabbath af medlemmerne Tony Iommi (guitar), Bill Ward (trommer), Geezer Butler (bas) og Ozzy Orbourne (vokal). Og snart kan samme line-up opleves.

De engelske heavy metallere har atter slået pjalterne sammen og er gået i gang med at øve til en kommende turné - og måske endnu et album, skriver Birmingham Mail.

Det oprindelige line-up i heavymetal-bandet har ikke spillet sammen siden 2006. I løbet af de seneste år har det ligget i luften, at bandet måske ville finde sammen igen, og Ozzy har for nylig udtalt, at han ikke ville udelukke at finde sammen med bandet igen, dog på én betingelse: "hvis Geezer stopper med at jamre". Og det er netop sket.

Ifølge Metaltalk.net er de fire oprindelige medlemmer for cirka et par uger siden blevet enige om at gendannes, og i går mandag den 15. august mødtes de i et ukendt studie for at starte med at øve på et live-sæt.

Black Sabbath har siden dannelsen i 1968 haft adskillige udskiftninger blandt bandmedlemmerne – cirka 22 af slagsen. I 1979 blev Ozzy fyret af bandet, og i starten af 80'erne lød medlemmerne på Iommi, Butler, Ronnie James Dio (sanger) og Vinny Appice (trommer), som blev genforenet i 2006 under navnet Heaven & Hell, som også er titlen på et af Black Sabbaths numre. Heaven & Hell blev opløst sidste år, da Dio gik bort ved døden i maj måned, som følge af mavekræft. 

Ozzy Osburne har netop optrådt på Bøgescenen på Danmarks Smukkeste Festival, hvor han fik sat fem ud af seks stjerner på sig af GAFFAs anmelder Martin Robert Nielsen, som blandt andet skrev:

"Skanderborg er sidste stop på en 18-måneders Scream Tour, og Ozzy leverer varen uden på noget tidspunkt at lade sig friste af autopiloten. Det er en anden oplevelse at se Ozzy på en familievenlig festival end ved et solo-gig, men det ændrer ikke ved, at oplevelsen er livsbekræftende".

Der er endnu ikke afsløret flere detaljer omkring, hvornår Black Sabbaths genforeningsturné vil finde sted, og om de udgiver endnu et album.

Opdatering:

Tony Iommi har senere afvist historien som et løst rygte. Læs mere her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA