x

Balthazar frigiver debut

Balthazar frigiver debut

Det belgiske band Balthazar har netop offentliggjort deres debutalbum "Applause" digitalt via iTunes.

Det fem m/k store band, der består af Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Patricia Vanneste, Simon Casier og Christophe Claeys, besidder en unik lyd, der er blevet dannet i det belgiske musiklandskab ved hjælp af trommer, bas, guitar, keys, violin, andre slagtøjer og en skiftende kombination af bandmedlemmernes vokaler. 

I deres hjemland, Belgien, og omegn klarer bandet sig rigtig godt. De har vundet flere talentkonkurrencer, og i 2007 blev de blandt andet lagt mærke til af en tv-serie, festivaler og Bruxelles' radiostation Radio 1. Samme år udgav bandet deres første single "This Is A Flirt", og året efter udkom single nummer to "Bathroom Lovin': Situations", som medførte nomineringen Music Industry Award for bedste sang. 

Efterfølgende har Balthazar gjort sig bemærket i Tyskland, Schweiz, Holland og Frankrig, og i sommeren 2009 klub-turnérede de i Sydafrika, hvorefter de vendte tilbage til Belgien for at udarbejde deres debutalbum, hvorfra de udgav førstesinglen "Fifteen Floors" ved udgangen af samme år. 

Debutalbummet blev færdiggjort i 2010, men først i år skrev bandet kontrakt med pladeselskabet PIAS, og det er endnu uvist, hvornår albummet bliver udgivet i fysisk form.

I starten af det igangværende år pakkede de fem medlemmer deres grej og besøgte København, hvor de i februar varmede de op for det danske elektroband Ignug, da de gav koncert i Stengade. Og måneden efter var Balthazar support for The Joy Formidable på Loppen.

Udover den digitale offentliggørelse af deres debutalbum bruger bandet al sin tid på at turnére rundt på spillesteder og festivaler verden over. Og mon ikke de lægger vejen forbi Danmark igen.

Debutalbummet "Applause" ligger til download via iTunes.

Tracklisten til "Applause" lyder som følger:

01 Fifteen floors

02 Hunger at the door

03 Morning

04 Wire

05 I'll stay here

06 Blues for Rosann

07 Throwing a ball

08 More Ways

09 The Boatman

10 Intro

11 Blood Like Wine

Du kan finde mere informaiton om Balthazar via deres MySpace eller Facebook


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA