x

Next To Beluga udgiver toer

Next To Beluga udgiver toer

I 2005 ep-debuterede Next To Beluga med "Preface", de albumdebuterede i 2008 med "Out Of Place", og snart er de klar til at frigive opfølgeren, som har fået titlen "Spellbound".

Next To Beluga blev dannet tilbage i 2004 af sangerinde og sangskriver Sara Futtrup, som tidligere har været en del af bandet Labrador og henter inspiration til musikken fra Færøerne og Grønland, hvor hun er opvokset. Udover Futtrup består bandet af Karen Bach (keys), Thomas Marcussen (bas) og Ole Lindholm (trommer).

I en pressemeddelelse beskriver medlemmerne deres lyd som:

"Stemningsmættet, drømmende pop. En kreativ kloning mellem The Cardigans, Beach House og Kate Bush med et ben i både indie-pop, electronica og jazz. Med gamle synthesizere, luftige korarrangementer og en karakteristisk kvindelig vokal fortolkes den simple melodi i et særpræget lydunivers. Det organiske og spillede blandes med elektroniske detaljerr. Det sødmefulde farves af nordisk vemod og dyster undergangspoesi".

Efter udgivelsen af debutalbummet leverede bandet en række koncerter, hvor stemningen og opbakning fra publikum gav dem lyst til at fortsætte med at lave musik og udarbejde endnu et album.

Det kommende album "Spellbound" indeholder 10 numre, som alle er produceret og mixet i samarbejde med Morten Bue (moi Caprice, Figurines, The Rumor Said Fire) og Lasse Lyngbo (Vinnie Who, White Pony og Diefenbach).

Albummets lydside består efter sigende af drømmende elektro-pop og dyster lyrik og tager fat i emner som fortid, synd og død. Sangene handler om at føle sig som ingenting og være fanget i en andens drøm - tryllebundet, derfor titlen "Spellbound". 

Albummet "Spellbound" sendes på gaden den 1. september på Blue Sea Recordings, og er støttet af Gramex, Artistforbundet og DJBFA.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA