x

Apple censurerer Aarhus-gruppe

Apple censurerer Aarhus-gruppe

Det aarhusianske band Supersparks forsanger Martin Christensen troede det var en joke, da han så, at deres nye single "Dum" på Itunes havde fået titlen "D*m". "Jeg troede, at det måske var en joke fra pladeselskabets side," udtaler Martin Christensen til Århus Stiftstidende, og sangen "Dum" er da også langt fra stødende.

Sangen handler om en sommerflirt, og ordet dum indgår i omkvædet i sætningen: "føler mig dum", og selv Jødens århusianske rapindslag i slutningen af nummeret er bemærkelsesværdigt uskyldigt. Martin Christensen udtaler yderligere til Århus Stitstidende: "Vi har aldrig haft i sinde at chokere eller forarge – tværtimod. Vi har lavet en sød sensommersang, som skal få folk til at smile."

Superspark udgjorde opvarmningen, da San Francisco-gruppen Train i 2010 gæstede spillestedet Train i Århus. Her var GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt på pletten og han skrev:

"Kvintetten beskriver sig selv som "et rockband, der spiller pop", og det må siges at være en meget præcis beskrivelse. Traditionel rockbesætning med to guitarer, bas, trommer og forsanger, men superpoppede melodier og tekster i hjerte-smerte-universet, tilsat lidt humor."

Singlen "Dum" er med på bandets kommende album, der udsendes til januar.

Tidligere har Apple censureret Thomas Helmigs "Stupid Man", som i iTunes hed "St**id Man".

Apple mangler stadig at give en forklaring. Efter en del medieomtale har Apple dog valgt at opgive censuren og givet sangen dens oprindelige titel tilbage.

Ser videon til "Dum" her.

Superspark er: Martin Christensen, Thomas Christensen, Kristian Nitzsch, Martin Krarup og Kenn Hedegaard Eskildsen.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA